Ölts lelkedre ünneplőt!

A Karaván együttes adventi koncertjei

0
31

A Duna-Ház közkedvelt Mesepadlás sorozatának ünnepre hangoló részeiben a kolozsvári Karaván együttes ad dupla koncertet. December 7-én pénteken 9:30-tól a Duna-Házban, Torockón; december 15-én szombaton 11:00 órától pedig a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégiumban a Duna-Ház kihelyezett, rendhagyó gyerekprogramjának keretében öltöztetik ünneplőbe kicsik és nagyok lelkét.

A csapat megzenésített gyerekversekkel, léleképítő, ember- és természetközeli szövegekkel, vidám dallamvilággal lopja be magát a család minden tagjának szívébe. Egész Erdélyt bejárják adventi koncert-körútjuk során, melynek fontos állomása lesz a torockói Duna-Ház, majd a Duna-Ház kihelyezett nagyenyedi előadásának keretében a Bethlen Gábor Kollégium. Igazi ünnepváró családi koncertjükön minden korosztályt megszólítanak megújult repertoárjukkal, amelyben a jól ismert dalok mellett főként téli és karácsonyi énekek szerepelnek.

Tisztán csengő dallamok, gyönyörű versek zenébe öltöztetve, szívet melengető ritmusok, ünnepi hangulat, játékosság és életöröm. A kolozsmonostori református egyházközség ifjúsági csoportjának egykori tagjaiból alakult Karaván együttes azóta új arcokkal, régi és új dalokkal, megújult hangzással lép színpadra. Repertoárjuk megzenésített gyerekversekből és felnőtteknek szóló dalokból áll. Adventi koncertjeikre szeretettel várják a családokat, óvodai, iskolai osztályokat és kísérőiket, és számítanak azokra a gyereklelkű felnőttekre is, akik egy órányi meghitt kikapcsolódásra vágynak az ünnepi készülődésben. A gyerekeket együtt-éneklésre, mozgásra, táncra ösztönző kedves és vidám dalaik a magyar népies, valamint az etno, folk és rock stílusjegyeket ötvözik.

Az együttes tagjai:
• Békési Zsuzsa (Libbenő Szellő) – ének, melodika, glockenspiel
• Békési Attila (Karcsú Pacsirta) – ének, gitár
• Imecs Tamás (Pöndör Kobak)– ének, gitár, ukulele
• Simon László (Nagy Bőgő)– basszusgitár
• Szénási Zoltán (Üvöltő Bölény, Óriásmanó)– ritmushengszerek

Időpontok és helyszínek:
• 2018. december 7. péntek 9:30 óra, Duna-Ház, Torockó (Fő u. 292.)
• 2018. december 15. szombat 11:00 óra, Bethlen Gábor Kollégium díszterme, Nagyenyed

További információk:
http://duna-haz.com
https://www.facebook.com/dunahaztorocko/

Információk az együttesről és erdélyi koncert-körútjuk további időpontjairól:

http://karavanegyuttes.ro/

https://web.facebook.com/%C3%9Aj-Magyar-K%C3%A9pes-%C3%9Ajs%C3%A1g-337406719642547/