Ójankováci magyarjaink bográcsgulyása aranyérmes lett

0
26

Bográcsgulyásfőző-versenyre is sor került az Ójankováci Járási Napok keretében. A verseny legjobb főztjét a helyi magyar csapat készítette.

Az ójankováci járási napok keretében háromnapos rendezvénysorozatra került sor: kulturális, gasztronómiai és sportesemények, koncertek gazdagították a programkínálatot, ezenkívül főzőversenyeket is rendeztek. Bográcsgulyást (čobanac) és halpaprikást három magyar csapat is készített, az ójankováci magyarok, a Vukovári Magyarok Közössége, valamint a Vinkovcei Magyar Kultúregyesület népszerűsítették a magyar ízvilágot.

A gasztronómiai megmérettetéseknek lett egy magyar dobogósa is, mégpedig a házigazdák, a zsűri értékelése szerint ójankováci egyesületünk főzte a legjobb bográcsgulyást az idei versenyen.

Ójankovácon egy aktív magyar közösség él, melynek tagjai rendszeresen összegyűlnek, hogy ápolják hagyományaikat, szokásaikat. A hagyományápolásba beletartozik a gasztronómia is, ezen a téren pedig nem először bizonyítanak, a két évvel ezelőtti járási napon is ők készítették az aranyérmes gulyást.