Önkéntes munkával újítják föl a sepsei székházat

0
103
P1011970

Sepse – Három hete folyik a sepsei HMDK új székházának a felújítása. A szervezet tagjai társadalmi munkát vállalva délutánonként és hétvégenként dolgoznak. Ha minden jól megy, novemberben használatba vehető lesz az épület.

Mint ahogy már hírt adtunk róla, a  HMDK országos szervezetének támogatásával pár héttel ezelőtt a sepsei HMDK-alapszervezet székhelyhez jutott, egy lakóházat béreltek ki a faluban. Rabbi Ferenc elnök lapunknak akkor azt nyilatkozta, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy mielőbb birtokba vehessék az épületet. Már három hete folynak a felújítási munkálatok.

– Egy vályogházról van szó, amelyre igencsak ráfér a felújítás, ráadásul több mint 20 éve már senki sem lakik benne. Három helyiséget tervezünk felújítani, és egy mellékhelyiséget is ki fogunk alakítani. A villanyhálózat elkészült, és vízvezetéket is lesz. A külső vakolattal kezdtük a felújítást, mivel tudtuk, hogy ez a munka időjárásfüggő. Azon túl, hogy itt tartjuk majd összejöveteleinket, kisebb rendezvényeinket, egy tájmúzeumot is szeretnénk kialakítani, amelynek meg kell találni az anyagi hátterét – mondja Rabbi Ferenc, a szervezet elnöke, akivel a szombati „munkaakción” találkoztunk.

Az eddigi felújításokat az önkéntes vállalásoknak köszönhetően sikerült elvégezniük, a szombati közös munkában résztvevők elmondták, azon lesznek, hogy mielőbb használható állapotba hozzák az épületet, ezért szabadidejüket sem sajnálják.