Ön támogatja Horvátország EU-hoz való csatlakozását?

223
02_hatlap

Horvátország az EU 28. tagállama lehet, ha ezt a választópolgárok többsége is így gondolja. A horvát kormány kampányt indított annak érdekében, hogy a vasárnapi népszavazáson minél többen voksoljanak az eu-s csatlakozás mellett. Az eddigi felmérések tanúsága szerint nem lehetnek teljesen biztosak a dolgukban a politikai elithez tartozók, akik egy emberként támogatják a csatlakozást. Az is kérdéses, hogy hányan mennek el szavazni január 22-én.

 

10-krkrds---komendanovic-krisztinaKomendanović Tóth Krisztina (Eszék):
–    A csatlakozás mellett fogok szavazni vasárnap, bár úgy hiszem, hogy az Európai Uniónak előnyei mellett hátrányai is vannak. Előnye, hogy eltűnnének a határok, az ország nem lenne egyedül a bajban, és talán több segítséget kapna, hathatósabb lenne a támogatási rendszer. Hátránya azonban, hogy ezáltal az ország feladná az önnállóságának egy részét. Mindent összevetve mégis úgy gondolom, hogy inkább előnyére válna az országnak, ha csatlakozna.

 

10-krkrds---sndorka-rbertSándorka Róbert (Kopács):
–    El fogok menni szavazni vasárnap. Én támogatom, hogy Horvátország végre uniós tagország legyen. Jól fog jönni ez a változás,  úgy gondolom, hogy bajban levő országunk csak nyerhet a csatlakozással.

 

 

10-krkrds---hordsi-dnielHordósi Dániel (Csúza):
–   Én teljes mértékben támogatom Horvátország csatlakozását. Szerintem az EU rengeteg lehetőséget rejt magában, főként a fiatalok és azok szmára, akik tenni vágynak közösségük érdekében. Ezért biztos, hogy igennel fogok szavazni a referendumon.

 

 

10-krkrds-LobodaLoboda Mátyás (Dályhegy):
– Valószínűleg, hogy a csatlakozásra fogok szavazni, de ami azt illeti, elég szkeptikus vagyok. A mezőgazdaságból élek, és nagyon sok ismerősöm van Magyarországon, akik szintén növénytermesztéssel foglalkoznak,  tőlük tudom, hogy nem fordult jobbra a helyzet azután sem, hogy eu-s tagállammá lett az ország. Így én vegyes érzelmekkel viseltetek a csatlakozás iránt.