Ön miért támogatja a Jankovics-Szántó párost, a HMDK jelöltjeit?

126
izbori_glasanje_listic

December 4-én választunk. A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége Jankovics Róbertet és dr. Szántó Tibort tartja a legmegfelelőbbnek arra a feladatra, hogy a horvát száborban az összmagyarság érdekeit képviseljék. Megkérdeztünk néhány személyt, hogy ők miért ezt a „párost” támogatják majd voksukkal. 

 

kk-kovacsevity-annaKovacsevity Anna (Pélmonostor):
A becsületes, kitartó, szorgalmas munkával kiérdemelt tekintélyt tartom a legnagyobb emberi erénynek. Különösen dicséretre méltó az, aki tevékenysége révén nemcsak saját nemzettársai elismerését érdemelte ki, hanem egy tágabb értelemben vett közösség szolgálatába állítja képességeit, tudását, s közben természetesen sohasem feledkezik meg a gyökerekről.
Nem tisztelem azokat, akik az „Ilyen időket élünk” jelmondat értelmében kocsmák, éttermek sötét zugaiban szövik ármányaikat, akik belső zsebeiket, cirkuszi mutatványosokhoz hasonlóan, dagadó borítékok előrángatására és eltüntetésére, sőt lehallgatókészülékek rejtegetésére használják, akik ötvenes bakanccsal tapossák munkatársaikat, a „négereket”, akik újságcikkeket „rendelnek” emberek lejárattatására, eltávolítására, akik elvakulva a beosztásuk adta lehetőségektől „istenségként” akarják irányítani mások sorsát.
Sajnálom a hazug, hamis, csaló, a közvagyont kisajátító, másokat kihasználó, rettegésben tartó, képmutató, kicsinyes, léha, lusta, önimádó embereket.
Ugye rájuk ismerünk? Ők mind velünk élnek. Ki(k) képviseljen(ek)  tehát minket?
Az(ok)-e, aki(k) őszintén előtérbe helyezi(k) a kitartó, szorgalmas munkát, és azt a mögé állított tudás, szakértelem által kivívott tekintéllyel garantálja(’k), vagy az(ok)-e, aki(k) a tekintélyre hivatkozva, a tekintély mögött megbújva szeretne(’nek) (végre valahára!) az „élre” kerülni…

 

kk-berkes-imre--zagrabBerkes Imre (Velika Gorica):

– Egyértelmű volt számomra, hogy a Jankovics-Szántó kettősre fogok voksolni a választáson. Jankovics Róbertet nagyon jól ismerem, az elmúlt években kitűnően együtt tudtunk működni, nagyon jó a kapcsolatunk. Bármilyen problémával megkereshettem, mindig a legjobb tudása szerint igyekezett arra megoldást találni. Dr. Szántó Tiborról is csak jót tudok mondani. Véleményem szerint a jelöltpáros tökéletes tudná képviselni a horvátországi magyarságot. Jankovics, Sójával ellentétben, fiatal, rengeteg benne a tenni akarás, és szerintem ő tudja a legtöbbet tenni az itteni magyarságért.

 

kk--meszarosMészáros Tivadar (Csák):

– Én azért fogok a HMDK jelöltjeire szavazni, mert az ő programjuk jobban tetszik, mint a másik szervezeté. Azt tisztelem a HMDK-ban, hogy ők nem csak a magyarság egy adott csoportjával foglalkoznak, hanem egy település minden magyarjához kívánnak szólni, és mindenki problémájával foglalkozni. Nekem csak jó véleményem van a Jankovics-Szántó párosról, ők megérdemlik szavazatunkat.

 

 

 

kk-HUGYIKHugyik Imre (Dályhegy):

– Amióta tart a kapcsolatunk, immár 12 éve, még sosem kellett csalódnunk sem Jankovics Róbertben, sem dr. Szántó Tiborban. Ők azok, akik a magyarságért a legtöbbet tették, az Erdődi járási magyarság egyértelműen beléjük helyezte a bizalmát. Ha visszaemlékszünk, Jankovics programjában négy évvel ezelőtt is benne volt a dályhegyi kultúrotthon, és bár nem nyert, erős ellenszélben is kitartott mellettünk, és büszkén jelenthetem, hogy a héten már megkezdődött a kultúrotthon falainak a fölhúzása. Ő megvalósította a programját, ez az igazság. Minden eseményen részt vesz, így nem túlzok, ha az egész Erdődi járási magyarság nevében kívánok neki győzelmet a választáson.

 

 

kk-SiposSipos Zoltán (Sepse):

– A HMDK jelöltjei azok, akik a legtöbbet tették a magyarságért, a magyar öntudat és szellem, a hagyományok megmaradásáért. Eddig is eredményekkel bizonyították elhivatottságukat, és úgy vélem, hogy győzelmük után még nagyobb hatékonysággal végezhetik munkájukat. Én biztosan rájuk adom a voksomat, és remélem, hogy megnyerik a választásokat.

 

kkviola-evaViola Éva (Rijeka):

– A parlamenti képviselői feladatra Jankovics Róbert tökéletesen alkalmas. Fiatal, jártas a politikában, jól ismeri a magyarság problémáit, és nem rest tenni a megoldásuk érdekében. Olyan ember, akiben meg lehet bízni, és eddig csak azt tapasztaltuk, hogy rendkívül segítőkész. Bármikor számíthattunk rá, mindig megtett minden tőle telhetőt, hogy gondjaink megoldódjanak. Nem ismerek olyan személyt, aki nála alkalmasabb lenne képviseletünkre.