Održana sjednica nacionalnog predsjedništva DZMH

0
71

Demokratska zajednica Mađara Hrvatske (DZMH) održala je redovnu sjednicu predsjedništva 28. veljače. Na sjednici se raspravljalo o najvažnijim aktualnostima.

Na sjednici održanoj u konferencijskoj sali medijske kuće DZMH prvo su iznesena izvješća čelnika udruge, a potom i financijsko izvješće. Nakon toga, slijedile su aktualnosti.

Predstavljajući ovogodišnje planove i zadatke DZMH, posebno je istaknuta važnost parlamentarnih izbora u Mađarskoj koji će se održati 03. travnja.

Jankovics: „Sjećanja su još svježa, nismo zaboravili što je našoj zajednici donijelo razdoblje nakon 2002. godine kada su na vlast u Mađarskoj jedan za drugim došli premijeri Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai. Mi takvu vrstu vlasti više ne želimo.“

-Ishod izbora je za zajednicu Mađara u Hrvatskoj od velike važnosti. Mi, Mađari u Hrvatskoj i DZMH znamo što znači preokret u lijevo liberalnom smjeru. Sjećanja su još svježa, nismo zaboravili što je našoj zajednici donijelo razdoblje nakon 2002. godine kada su vladaliMedgyessy-Gyurcsány-Bajnai. Mi takvu vrstu vlasti više ne želimo. Glasovati mogu mađarski građani koji raspolažu mađarskim državljanstvom i registrirani su u sustavu birača. Suradnici DZMH i nadalje pružaju pomoć sunarodnjacima oko registracije i potičem svakoga da živi s pravima koje nam je dala matična zemlja, registrirajmo se i sudjelujmo u travanjskim parlamentarnim izborima u Mađarskoj – izjavio je  Róbert Jankovics, predsjednik DZMH.