Očima klasika

0
24

Likovna sekcija DZMH ogranka Primorsko-goranske županije održala je izložbu pod nazivom „Ja njegovim očima“ u Središnjoj knjižnici Marinići. Izloženi radovi djela su članova sekcije, ali rađena stilom poznatih svjetskih slikara.

U riječkom ogranku već godinama radi likovna sekcija, članovi se nalaze ponedjeljkom na dva sata kako bi zajedno stvarali. Rezultate zajedničkog rada redovno izlažu. U radu sekcije kombiniraju se umjetnička sloboda i zadana tematika. Jedan od programa im je bio kada je svatko iz grupe mogao odabrati jednog poznatog slikara čijim stilom se trebalo naslikati vlastito djelo u temi po slobodnom izboru.

Za ostvarivanje vlastitog djela trebali su analizirati stil slavnog slikara kako bi mogli njegov stil primijeniti na vlastitoj temi. Svatko je u djelo unio i nešto svojega opusa. Pored djela nalaze se i kratki životopisi umjetnika (Gustav Klimt, Mladen Veža, Picasso, Henri Matisse, Renoir, Edward Hopper, van Gogh, Braque, Monet).

Djela pod zajedničkim nazivom „Ja njegovim očima“ ranije su već izlagana u Splitu i Opatiji. Od Zdenke Šibalin Klepac, predsjednice DZMH ogranka Primorsko-goranske županije doznali smo kako su otvorili izložbu u središnjoj knjižnici mjesta Marinići u Općini Viškovo, a može se pogledati do kraja mjeseca, slijedeća lokacija će biti jedan caffe bar u Lovranu.

Trenutna tema sekcije je more, a donijeti će ju i u Vinkovce. Oko programa su se već u prosincu dogovorili s Mađarskim kulturno-umjetničkim društvom “Vinkovci”, kada su oni bili u gostima u Rijeci.

Kada smo Zdenku Šibalin Klepac upitali za slijedeću temu, rekla je kako ideja ne nedostaje, uskoro članove očekuje slijedeća uzbudljiva tema u kojoj će moći dati oduška slobodnom kreativizmu.