Obnovljen je Dom Mađara i u Novom Bezdanu

0
11

Prošle srijede je u Novom Bezdanu predano novo sjedište lokalne kulturne udruge. Moderna zgrada zadovoljava sve potrebe 21. stoljeća i udruge.

Kuću, koja se zove Dom Mađara je DZMH kupila prije dvije godine s ciljem da KUD Novi Bezdan konačno ima svoje sjedište. Posljednjih godina je u zgradi uređen poslovni prostor, ured i manja prostorija za organiziranje događanja, a i dvorište je dobilo novi izgled. Sjedište u ulici János Arany postalo je ukras sela, a članovi udruge se raduju njemu. Svoju sreću ne krije ni predsjednica udruge, Ibolja Horvat.

– Ova zgrada nam puno znači, jer dosad naša udruga nije imala svoje sjedište, bili smo prisiljeni raditi u domu kulture što je izazvalo komplikacije. Zimi je bilo hladno i vlažno, a i drugi su koristili zgradu pa smo često izvisili ili čak oštetili naše stvari i pribore, ali je tomu napokon kraj, jer imamo svoje sjedište – rekla je Ibolja Horvat, koja je DZMH-u i Robertu Jankovicsu vrlo zahvalna na pomoći.

Na ceremoniji su predsjednica udruge i predsjednik DZMH-a, Robert Jankovics presjekli vrpcu na ulazu zgrade. Prije toga je zbor narodnih pjesama Szivárvány uz pratnju orkestra Kubikos s kratkim kulturnim programom otvorio svečanost.

U dvorištu Doma Mađara podignut je reljef Šandora Petefija, kojeg je izradio kamenoklesar András Mijin porijeklom iz Novog Bezdana.