Obiteljski dan u Kotlini: zajedno su se igrali mladi i stari

0
8

28. lipnja je mađarska manjinska samouprava općine Kneževi Vinogradi organizirala obiteljski dan u Kotlini. Manifestacija se odvijala na nogometnom igralištu sela, gdje su djeca, njihovi roditelji i djedovi i bake mogli sudjelovati u raznim sportskim igrama.

Nakon lošeg vremena ljeto je napokon stiglo, a sunčano vrijeme je pogodovalo i prošlonedjeljnom programu na otvorenom. Sudionici, kako djeca tako i roditelji pa čak i bake i djedovi su u Kotlinu stigli iz nekoliko naselja unutar općine kako bi jačali tim ili navijali sa strane, ali se može reći da su svi radije sudjelovali u aktivnostima.

– Pripremili smo razne igre vještina, djeca su vrtila hulahop, bilo je puno igara s loptom, ali je bilo popularno i potezanje konopa. Na kraju smo igrali malonogometnu utakmicu. Bilo je vidljivo da su se svi lijepo zabavljali, povratne informacije su također bile pozitivne pa nam je drago što smo se prošle godine prijavili na obiteljski dan u općini Kneževi Vinogradi, za koji je ideju dala činjenica da dugo nitko nije organizirao program za obitelj, koji govori o tjelovježbi, zdravlju i zajedničkom provođenju vremena. Sigurni smo da će se događaj nastaviti – rekao je predsjednik mađarske manjinske samouprave općine Kneževi Vinogradi i glavni organizator događaja, Jožef Kozar. Još jednom se želi zahvaliti svim sudionicima kao i članovima općinskog vijeća koji su pomogli u organizaciji.

Kozar je rekao da su još jedan ili dva događaja uključena u ovogodišnji program manjinske samouprave, u planu je okupljanje umirovljenika, koje je planira na jesen, ako će to dopustiti ograničenja s obzirom na epidemiološku situaciju.