Obiteljski dan u Hrastinu

0
31

Od najmanjih pa do djedova i baka, svaki uzrast je bio dobrodošao na Obiteljski dan kojega je organizirala Udruga mladih Hrastin, gdje su se djeca i odrasli mogli natjecati u različitim igrama spretnosti.

Sportsko igralište u Hrastinu je u nedjelju bilo bučno od dječje vriske, gdje je mjesna udruga mladih organizirala Obiteljski dan. Na programu su mogli sudjelovati svi uzrasti, i djeca i odrasli su s veseljem sudjelovala u igrama spretnosti, među kojima je bilo skakanje u vreći i staza s preprekama, najmlađi su uživali skakati u napuhanom dvorcu, dok su veći i odrasli odabrali nogomet i stolni tenis. Oni koji nisu bili željni velike aktivnosti, mogli su vrijeme ispuniti u radionici. Organizatori su dali sve od sebe, svatko je mogao pronaći neku zanimaciju za sebe.

-Naša udruga nastala je prije pet godina kako bi raznim programima unijeli malo raznolikosti u živote mještana našega sela. U posljednje dvije godine je epidemija korona virusa to otežala, zato smo se jako radovali što smo mogli organizirati ovaj Obiteljski dan. Godilo je vidjeti kako naši programi druge oduševljavaju, sudjelovalo je više od tridesetero djece, i u pratnji njihovi roditelji, bake i djedovi – doznali smo od Norberta Čisara, predsjednika Udruge mladih Hrastin.

- Reklám -

Nekoliko članova udruge mladih sudjeluje i u radu mjesnog dobrovoljnog vatrogasnog društva – nastavio je. Organizatori su odlučili kako će djeci prezentirati vatrogasno društvo na Obiteljskom danu, gdje onda djeca mogu isprobati, uzeti u ruke razna vatrogasna pomagala i opremu. Cilj ovoga programa je bio – kaže Norbert – mlade upoznati s ovim važnim zanimanjem i kako bi ga zavoljeli, jer će možda jednom i oni sudjelovati u radu društva.

Obiteljski dan u Hrastinu održan je uz potporu Savjeta za nacionalne manjine i zaklade  Bethlen Gábor.