Nyílt nap a laskói Vitéz-házban

0
148

Hagyományok estje néven tartott nyílt napot a Laskói Ifjúsági Egyesület a Vitéz-házban, hogy bemutassa vendégeinek az új közösségi objektumot.

A HMDK magyar állami támogatással vásárolta meg tavaly a Laskó főutcáján található Vitéz-házat, amelyet a helyiek elsősorban tájházként használnának a jövőben. Ez az épület szolgálna majd a laskói HMDK-alapszervezet székhelyéül is.

– Jelentős fejlesztések történtek az objektumon a közelmúltban – mondja Munk Erik, a HMDK-alapszervezet, valamint a Laskói Ifjúsági Egyesület vezetője, hozzátéve, Hagyományok estje néven nyílt napot rendeztek, hogy bemutassák a Vitéz-házat azoknak a drávaszögi egyesületeknek, amelyekkel jó kapcsolatot ápolnak.

A rendezvény keretében hagyományos halételeinket készítették el a résztvevők, a halpaprikásfőzés terén meg is mérkőztek. Nem hagyományos értelemben vett halpaprikásfőző-verseny volt ez, tudtuk meg a szervezőtől, az elkészült ételeket ugyanis nem zsűri értékelte, hanem a közönség szavazatai alapján választották ki a legfinomabbakat; laskói, pélmonostori és karancsi csapatok kerültek föl a képzeletbeli dobogóra.

A programot a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatta.