Nyári örömök a pélmonostori HMDK-székházban

0
32

A pélmonostori HMDK-alapszervezet keretei között működik a Csillagszemű gyermektánccsoport és játszóház, mely múlt pénteken gyereknapot rendezett az egyesület székházában.

– Az esemény a nyári örömök jegyében telt, a gyerekeknek fürdésre is volt lehetőségük egy felfújható kerti medencében, volt jégkrém, üdítő, vízilufi-dobálás, zene, vagyis igazi strandhangulat töltötte be a székház udvarát – nyilatkozta lapunknak Ferenc Ilić Emese, a játszóház vezetője, az esemény főszervezője.

Hozzátette, Pélmonostoron még mindig nem nyitott ki a városi fürdő, így a gyerekeknek nincs lehetőségük strandolásra, ezt a hiányt szerették volna pótolni. Terveik között szerepelt, hogy rendeznek még idén nyáron néhány hasonló összejövetelt, a járványhelyzet miatt azonban a pélmonostori HMDK-alapszervezet úgy döntött, egy időre szünetelteti a működését. Mindenesetre bíznak benne, hogy azért még lesz alkalmuk idén legalább egyszer felfújni a kismedencét.

Pozitívak voltak a visszajelzések, a gyerekek és a szülők is élvezték a péntek délutánt, szerencsére az időjárás is kedvezett a programnak.
A Csillagszemű játszóház tavaly indult, a műhely célja, hogy szabadidős foglalkozást biztosítsanak óvodás és kisiskolás gyerekek számára, ezen belül kézműveskedésre, népdal- és néptánctanulásra van alkalmuk a gyerekeknek.