Nyári gyerektábor a csúzai Kossuth-házban

Hétvégén tartotta meg háromnapos nyári gyerektáborát a laskói Deák Ferenc Civil Központ és a vörösmarti József Attila Kultúregyesület.

A Szeretem Baranyát! elnevezésű nyári gyermektábor témája a honfoglalás volt, keretében elsősorban népművészeti és honismereti foglalkozásokat tartottak. A kézműves foglalkozásokat magyarországi szakemberek vezették, Vargyas Ildikó és csapata a baranyai népművészeti technikáival ismertette meg a résztvevőket – a gyerekek kipróbálhatták magukat többek között a vesszőfonásban és a gyöngyfűzésben, a néptáncot Böjtös Denisz, a népzenét pedig Horváth Pécsi Mária tanította nekik. Ezenkívül sportolásra és egyéb tevékenységek gyakorlására is volt lehetőségük a résztvevőknek.

A gyerekek alkotásaiból az utolsó napon kiállítást rendeztek, amelyet a gyerekek szülei tekintettek meg. A tábort Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk is megnézte, aki támogatása felől biztosította a szervezőket.

A program főszervezője a laskói Deák Ferenc Civil Központ volt. Az egyesület vezetője, Tokai István lapunknak nyilatkozva elmondta, idén ez volt az első táboruk, melyre a hegyaljai településekről várták a magyar ajkú gyerekeket, míg az őszit az alfalusi fiatalok számára rendezik majd meg. A tábort a csúzai Kossuth-házban tartották meg, Tokai ezúton is köszöni a lehetőséget a házigazdáknak. A programot ezenkívül a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatta.