Novi natpisi dobrodošlice na granicama Općine Tordinci

0
11

Općina Tordinci nedavno je uz ceste postavila nove table s natpisima dobrodošlice na granicama svoje samouprave. Na tablama su natpisi dobrodošlice na više jezika, među kojima je i mađarski, i pozdravljaju sve prolaznike.

Na područje Općine Tordinci može se doći sa šest različitih cesta. Na granicama samouprave uvijek su stajali natpisi dobrodošlice. Prethodno čelništvo općine je zastarjele table prije sedam godina uklonilo, i iako su obećali, nove nisu postavili. Novo čelništvo izabrano u svibnju nedavno je odlučilo ispraviti propust svojih prethodnika i vratiti table. S obzirom da je riječ o više komada, čije postavljanje nije jeftino, pojedinačno će ih postaviti uz rub cesta. Zbog toga, za sada, samo jedna tabla stoji uz cestu, ali će uskoro na svih šest mjesta biti instalirane nove. Table pozdravljaju putnike na hrvatskom, mađarskom, engleskom i njemačkom jeziku.

- Reklám -

-Držali smo važnim vratiti table s natpisima dobrodošlice na granice općine, naime svaka općina to ima. A još važnije nam je bilo da na tim tablama i na mađarskom stoji „Üdvözöljük” (Dobro došli), naime u općini živi i mađarska zajednica – rekao je Zoltan Čerepeš, zamjenik načelnika Općine Tordinci iz redova mađarske nacionalne manjine.