Nova ulaganja u Dom kulture u Korođu

0
7

Dom kulture u Korođu obogatio se pomoćnim prostorijama koje će služiti kao spremište, te novoopremljenom kuhinjom. Investicije je sufinancirala DZMH.

Nakon što je 2017. godine Demokratska zajednica Mađara Hrvatske od Općine Tordinci stekla pravo korištenja Doma kulture u Korođu, obnovila je zgradu s više od dva milijuna kuna, od čega je većina iz proračuna Republike Hrvatske, i dio iz proračuna Vukovarsko-srijemske županije.

Pored Doma kulture, nedavno je uređen i centar sela u Korođu. Prošle godine je spomenik u čast žrtvama Domovinskog rata premješten na poželjnije mjesto, nasuprot Doma kulture.

Od predsjednika Udruge za njegovanje običaja Korođ, Zoltana Čerepeš, saznali smo da su se posljednjih nekoliko tjedana odvijali radovi oko Doma kulture kako bi bio još ljepši i funkcionalniji.

– Kuhinja Doma kulture je bila u funkciji već prošle godine, ali je ove godine u potpunosti uređena i namještena. U dvorištu je prostor pored pozornice dosada bio neiskorišten pa smo sazidali nusprostoriju koja će služiti kao skladište za višak klupi, kosilicu i cijev za navodnjavanje, ali će istovremeno i uljepšati dvorište – rekao je Zoltan Čerepeš, dodavši da je sve postignuto uz podršku DZMH-a.

Također je rekao da je gotovo sav posao oko obnove Doma kulture završen. Sadnja stabala odgođena je zbog mjera protiv epidemije koronavirusa, a ovih dana se iz istog razloga, ne održavaju ni probe. Čerepeš je naglasio da je sada sigurnost na prvom mjestu, a kada se kriza završi, nastavit će sa uljepšavanjem okoline.