Nótás kedvű előadók a színpadon

103

Nótaestet tartott szombaton a HMDK csúzai alapszervezete. Rendezvényével egy régi hagyományt szeretne feléleszteni, visszarepítené közönségét egy olyan korba, amikor még magyar nótától voltak hangosak a vendéglők, bálok, sokak szívéhez állt közel ez a zenei műfaj.

A magyar nótával rendkívül sok érzelmet ki lehet fejezni, a magyar zenekultúra szerves része. A csúzai HMDK-alapszervezet e rendezvényével arra törekszik, hogy aki szereti a nótákat, az szívügyének érezze megtartani azáltal, hogy hallgatja, énekli. Aki számára pedig nem ismeretlen ennek a hagyománya, lehetősége nyíljon a színpadon, közönség előtt is bemutatni énektehetségét.

– Nemes célunk a magyar kultúra, őseink hagyományainak az ápolása, hogy e műfajok a jövőben is létezzenek. A szívből jövő nótázás összekovácsolja az embereket, erősíti a közösséget, derűt hoz valamennyiünknek – nyilatkozta lapunknak Kozár József, a csúzai HMDK-alapszervezet elnöke.

Elmondta továbbá, idei rendezvényük annyiban különbözött az előző nótaesttől, hogy ezúttal nem versenynek hirdették, a nevezők „tét nélkül”, az éneklés öröméért állhattak színpadra.

Kozár köszöntője után a fellépők következtek. Ezúttal heten vállalkoztak arra, hogy a nagyközönséggel is megosszák kedvenc nótájukat: Pinkert Ilona és Fica Kornélia Csúzáról, az újbezdáni Horvát Ibolya, Varga Tímea Kopácsról, Papp Zoltán Sepséről, továbbá csúzai gyerekfellépők is voltak, Fica Lili, Fica Glória és Pinkert Anna tették tartalmassá az estet. A produkciókat az újbezdáni Kubikos tamburazenekar kísérte.

Az amatőr előadók után bállal folytatódott a program, Goran és bandája húzta a mulatóst a csúzai kultúrotthonban. A rendezvényt a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatta.