Nótaest Újbezdánban és a világhálón

0
185

Az újbezdáni kultúregyesület szombaton este nótaestet tartott a helyi magyarok otthonában. A mulatságot most először a világhálón is közvetítették.

Nagy hagyománya van Újbezdánban a magyar nótának, a nótázásnak, melyet a falubeliek folyamatosan igyekeznek tovább gazdagítani. Szinte nincs is olyan rendezvény a faluban, ahol ne kapna szerepet a magyar zene. A helyi kultúregyesület legutóbbi rendezvénye is egy nótaest volt, melyre az egyesület székházában került sor. A múlt szombati rendezvény több szempontból is rendhagyó volt, hiszen először közvetítették élőben az interneten, így a faluból elszármazott lakosok, illetve távoli ismerősök, rokonok és barátok is követhették a műsort. Az esemény sajátossága volt továbbá, hogy az internetezők maguk is kérhettek nótákat a Kubikos zenekartól.

– A nótaesttel az volt a célunk, hogy kicsit kimozdítsuk és összehozzuk az embereket, valamint hogy az élő közvetítésen keresztül azokat a távoli barátokat is bevonjuk a nótázásba, akik valamilyen oknál fogva nem lehettek most velünk – mondta Nagy Mónika, az egyesület titkára, aki a nagy sikeren felbuzdulva hozzátette, biztos benne, hogy lesz folytatás.