Nőnapi bál Sepsén

225

A HMDK sepsei alapszervezete harmadik alkalommal szervezett nőnapi bált. Kitűnő volt a hangulat, sok fiatal résztvevővel, a környező falvakból is érkeztek vendégek.

A sepsei HMDK-alapszervezet megalakulása óta a településért dolgozik, és nagy hangsúlyt fektet a hagyományok ápolására. Minden évben számos rendezvényt hoz tető alá, ezek közül a legjelentősebbek az őszi kórustalálkozó, a vidám est és a nőnapi bál.

A bálnak mintegy 120 vendége volt, köztük sok fiatal, sepseieken kívül a környező magyarlakta falvakból is érkeztek résztvevők. A szervezők minden hölgyvendégnek virággal kedveskedtek. A zenét a Gajić Ervin és barátai nevű felállás szolgáltatta.

Prosszer Horvatin Szanella, az alapszervezet alelnöke lapunknak elmondta, jól sikerült a bál, melyen a legkitartóbbak a hajnali órákig mulattak.

Egyesületük következő megmozdulása egy közös munka lesz: a szőlőültetvényt fogják vasárnap megmetszeni székházuk udvarában.

A további programokkal kapcsolatban megtudtuk, számos ötletük van, de várják a megpályázott támogatások eredményeit, s ennek függvényében fognak tervezni.
– Az egyik legfontosabb eseményünk minden bizonnyal az évfordulós rendezvényünk lesz – nyilatkozta lapunknak Szanella. A sepsei HMDK-alapszervezet ugyanis húsz éve alakult, a kerek évfordulót szeretnék méltóképpen megünnepelni.