Nogometni turnir u okviru Dana mađarske mladeži u Hrvatskoj

6

DZMH ogranak Darda u nedjelju ponovno je organizirao malonogometni turnir u Mecama, sa sudjelovanjem četiriju baranjskih klubova, u okviru programa Dana mađarske mladeži u Hrvatskoj.

Darđanski ogranak jedna je od najstarijih udruga DZMH. Od osnutka djeluju s manjim i većim prekidima. Jedan od njihovih događaja je ljetni sportski dan, gdje se natječu nogometne ekipe zajednice Mađara iz Hrvatske. Događaj je organiziran s ciljem jačanja zajednice, omogućujući Mađarima mještanima i stanovnicima okolnih područja, mladima zajedničko bavljenje sportom.

-Važno nam je da i na ovaj način njegujemo odnose s ostalima, nogomet je posebno djelotvoran u povezivanju ljudi. Turnir ima redovite sudionike – rekao je Janoš Kištot, predsjednik DZMH ogranka Darda.

Na nedjeljnom turniru natjecale su se ekipe iz četiri naselja – Novi Bezdan, Kopačevo, Vardarac i Darda. Prvo mjesto osvojila je ekipa iz Darde, drugo mjesto Vardarac, a treće Kopačevo.

Događaj je posjetio Anto Vukoje, načelnik Općine Darda, a financijsku podršku pružili su Savjet za nacionalne manjine Zagreb i Vijeće mađarske nacionalne manjine Općine Darda.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.