Nogometni turnir u Dardi ponovno je okupio mlade Mađare

0
14

Nakon dvije godine stanke, DZMH ogranak Darda u nedjelju je, u okviru programa Dana mađarske mladeži, ponovno organizirao malonogometni turnir sa sudjelovanjem pet baranjskih timova.

Za DZMH ogranak Darda, najvažniji događaj je ljetni malonogometni turnir, kojeg su započeli održavati s ciljem izgradnje zajednice, kako bi omogućili zajedničke sportske aktivnosti Mađarima iz okolice. U zadnje dvije godine zbog nastale pandemije i ograničavanja, nisu mogli organizirati ovaj događaj, ali ove godine je taj program ponovno okupio mlade Mađare. Na turniru su osim domaćina, sudjelovali timovi iz Novog Bezdana, Batine, Kopačeva i iz Vardarca.

-Jako smo sretni što je nogomet opet uspio okupiti mađarsku mladež – izjavio je za naš list Janoš Kištot, čelnik ogranka iz Darde, rekavši kako je turnir pun uzbuđenja osvojio tim iz Kopačeva, drugi je tim iz Batine, a treći najbolji je domaći tim. Nogometni turnir organizirali su u okviru Dana općine Darda, tako su pehare predali zajedno sa Antom Vukojem, načelnikom Općine Darda.

Događanje u Dardi održano je uz potporu Róberta Jankovicsa, saborskog zastupnika Mađara, Vijeća mađarske nacionalne manjine Općine Darda i Savjeta za nacionalne manjine.