Nogometni klubovi iz Vardarca i Kopačeva su zatvorili sezonu izvrsnim rezultatima

0
5

Županijski drugoligaški prvak opet je Nogometni klub Vardarac, time iznova dobiva mogućnost prijeći u županijsku prvu ligu. Možemo se veseliti i rezultatima NK Kopačevo – upali su u županijsku drugu ligu.

Nogometni klub Vardarac je prije dva tjedna odigrao odlučujuću utakmicu s jednim od najjačih klubova županijske druge lige, s nogometnim klubom iz Draža. Nakon što su pobijedili klub iz Draža, odmah je bilo jasno da će ponovno biti najbolji u županijskoj drugoj ligi.

-Malo klubova je u županijskoj drugoj ligi uspjelo osvojiti naslov prvaka dvije godine u nizu, upravo zbog toga sam neizrecivo ponosan na naš uspjeh, i zajedništvo koje obilježava naše igrače –  rekao je za naš list Dario Kiš, sportski direktor nogometnog kluba, dodajući, kako je klub na domaćem terenu dvije i pol godine bio nepobjediv.

- Reklám -

Protekli vikend su igrali utakmicu protiv kluba iz Petlovca, rezultat je bio 2-2.

-Jako smo sretni što opet možemo držati pehar u rukama, za slavlje nemamo vremena, pred nama je jedna vrlo važna utakmica. Na izvlačenju u utorak se ispostavilo da igramo protiv NK Radničkog iz Dalja za prolazak u prvu županijsku ligu – rekao je sportski direktor.

Bez obzira što se pripremaju s jednakom snagom, s kojom god ekipom da se moraju omjeriti, na ovom nivou nema više lakih protivnika, i baš zato im puno znači bodrenje navijača i nada se da će moći uskoro zajedno proslaviti prolazak.

Ocjenjuju velikim uspjehom što se udvostručio broj početnika (dob 5-8 godina), neprestano pristižu djeca u „školu nogometa“ iz cijele županije, što se vjerojatno može zahvaliti i uspjehu ekipe odraslih, naime služe kao primjer mladima.

Kopačevo: 34 godine ne viđen uspjeh

Nisu samo vardarčani imali razloga za slavlje, već i ekipa iz Kopačeva. Naime,  upali su u županijsku drugu ligu.

Stogodišnji nogometni klub iz Kopačeva je posljednji puta prije 34 godine bio prvak Baranje. Išli su na prijateljske utakmice po Slavoniji, Vojvodini i Mađarskoj. Nogometni klub Ribar i danas ima dobar sastav, što su dokazali i posljednjim rezultatom.

-Posljednja utakmica je bila protiv Novog Bezdana, do tamo smo točno za jedan bod razlike napredovali uz bok ekipi iz Gajića, oni su nam bili najjači protivnici, ali smo na kraju mi priskrbili prvo mjesto – izjavio je za naš list Peter Molnar, jedan od igrača ekipe.

Dodao je kako su do kraja uspješno sudjelovali cijelu sezonu, polet se osjetio i u zadnje dvije sezone, što se može uvelike zahvaliti Dariju Dundoviću, licenciranom UEFA-inom treneru.

-Kopačevo je posljednji puta 1987. godine bio županijski prvak, ponosni smo što smo nakon toliko godina uspjeli ponovno postići takav rezultat, osobito jer je većina igrača iz Kopačeva, odnosno s područja općine– rekao je Peter Molnar.

Voljeli bi i u budućnosti nastaviti sa serijom pobjeda, što neće biti jednostavno, jer se sada moraju suočiti sa ozbiljnijim protivnicima. Voljeli bi unaprijediti infrastrukturu na domaćem terenu, odnosno veću energiju bi uložili u pomladak, kako bi nogomet iz Kopačeva imao i budućnost, na kojega sada mogu biti ponosni i igrači i mještani Kopačeva.