NK Vardarac se priprema za najvažniju utakmicu u svojoj povijesti koja će se igrati 30. kolovoza

28

Na memorijalni turnir održan u Čepinu, pozvan je i NK Vardarac, gdje su mogli odmjeriti snage s renomiranim momčadima. U subotu su pobijedili domaćina, a u nedjelju NK Belišće.

Ovog vikenda odvijao se, 19. po redu, najveći memorijalni nogometni turnir u našoj regiji „Čepinski branitelj“. Pozivnicu su dobili renomirani klubovi iz Belišća i Kneževih Vinograda.

Izvršni predsjednik NK Vardarca, Dario Kiš za naš list je izjavio, kako je sama činjenica što je klub pozvan na to prestižno događanje velika stvar, pa je još veća što su se tamo i dokazali.

– Prvu utakmicu igrali smo protiv Čepina. Kako igra nije imala veliki ulog, dali smo priliku našim mlađim igračima kako bi se dokazali, rezultat je možda mogao biti i bolji, pobijedili smo 4:2. Slijedeći dan igrali smo protiv NK Belišća.  Kako znaju reći, povijest se ponavlja: od našeg najvećeg postignuća prošlo je svega nekoliko mjeseci, kada smo dobili finale kupa protiv kluba koji je dvije lige iznad nas i, sada smo opet uspjeli u finalu pobijediti Belišće s rezultatom od 1:0 – doznali smo od Darija.

U PRETKOLU HRVATSKOG NOGOMETNOG KUPA: 30. kolovoza u Vardarcu će gostovati momčad Karlovca

 Neka već sada svaki navijač iz Vardarca i okolice zabilježi na kalendaru 30. kolovoza, skreće pažnju na to Dario, jer će se tada odigrati najveća utakmica od osnutka NK Vardarca.

-Na taj dan igramo protiv momčadi Karlovca. Radi se o jednom izvrsnom drugoligaškom klubu velike povijesti iz hrvatske elite, koji je nedavno registrirao igrače iz Dinama Zagreb i, isto se bore za ulazak u prvu ligu. Šansa uvijek postoji, naravno, odnos snaga nije isti – rekao je čelnik kluba o nadolazećoj utakmici, na koju su svi dobrodošli.

Ali, prije svega, NK Vardarac ima još jedan program: klub će ovoga vikenda održati tradicionalni memorijalni turnir, koji svake godine organiziraju u čast nogometašima palim u Domovinskom ratu: Jožefu Feheru, Lajošu Gerberu i Ištvanu Makovecu. Igralište će u subotu okupirati mladi, a u nedjelju odrasli igrači, Dario i ovoga puta poziva ljubitelje nogometa da se pridruže programu.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.