NK Vardarac opet piše povijest: postali su prvaci osječko-baranjske 1. Županijske nogometne lige!

Zadnje kolo osječko-baranjske 1. Županijske nogometne lige odigrano je u subotu 11. lipnja, vardarčani su kod rivala stigli s jednim bodom prednosti. NK Vardarac je pobjedom od 2-0 nad domaćinom, NK Viljevom, priskrbio naslov prvaka 1. ŽNL. To je toliko visoko postignuće vardarčana, koje nije zabilježeno u 75 godina njihove povijesti.

„Pola Vardarca je u subotu krenulo na put, kako bi ispratilo svoj tim na sudbonosnu utakmicu“

Prošlo je godinu dana od kada smo pisali o ogromnom uspjehu NK Vardarac, kada je dospio u 1. Županijsku ligu. Već tada nam je Dario Kiš, jedan od čelnika, rekao da im je cilj biti među najboljima u novoj ligi.

I, sada opet možemo pisati o tome, kako je naš omiljeni klub iz Vardarca postigao svoj zacrtani cilj, postali su prvaci županijske lige. I to tako, što su morali pobijediti jedan iznimno jaki klub, Viljevo, koji je bio na domaćem terenu.

-Viljevo je jedan takav klub protiv kojega je, posljednjih godina, malo njih odnijelo tri boda. Njihova prednost je bila i ta, što su oni igrali kod kuće s velikom podrškom navijača. Srećom, dobro smo startali, iskoristili smo naše prilike, dali smo dva lijepa pogotka, a nakon toga smo nastojali zadržati vodstvo, što smo i uspjeli, ali smo zbog toga bili uzbuđeni cijelu utakmicu. Ogromna motivacijska snaga su i nama bili naši navijači, u subotu je pola Vardarca krenulo na put ispratiti svoj tim, ali zeleno-bijeli simpatizeri nisu stigli samo iz Vardarca, već i iz Vukovara, Darde, Hrastina, Osijeka, Belog Manastira i iz drugih mjesta, što je uistinu bilo ugodno iznenađenje – izjavio je za naš list Dario Kiš.

Dodao je kako su u tri godine priskrbili tri naslova prvaka, pri tome ostavljajući za sobom ozbiljne timove.

-Sadašnji uspjeh, opet možemo nazvati povijesnim, odnosno od kada klub postoji, prvi puta su dospjeli iz 1. Županijske lige u Međužupanijsku ligu. S ovim rezultatom smo jedini i na općinskom nivou, na što i Općina Bilje može biti ponosna – istaknuo je.

NEMA STAJANJA: više od stotinu djece igrati će nogomet ovoga vikenda u Vardarcu

-Uspjeh je prvenstveno zasluga igrača, koji su svaki dan u godini trenirali, i koji su u drugoj polusezoni od 15 utakmica, 14 pobijedili. Uspjehu su, osim igrača, čelništva i sponzora, pridonijeli i domar, treneri, sakupljači lopti, naši najmlađi nogometaši i najstariji navijači, svi koji imaju veze s klubom – naglasio je Dario Kiš.

U NK Vardarcu trenutno se pripremaju za dječji nogometni kamp ovoga vikenda, na koji će iz cijele okolice pristići 100-njak djece koja vole nogomet. Kamp organiziraju u suradnji s NK Osijekom.

Nakon toga, treniraju za turnire, za pripremne utakmice, kao i za slijedeću sezonu, kako bi svoju formu doveli na veći nivo od dosadašnjeg.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.