NK Vardarac je prvak jesenske sezone

0
32
Seniori

Završavajući jesensku sezonu kao prvak, NK Vardarac je i dalje na vrhu tablice u Baranjskoj drugoj ligi. Od člana predsjedništva kluba, Daria Kiša saznali smo da su zadovoljni sa učinkom i rezultatima sva tri uzrasta koji igraju u bojama kluba.

Jesenska sezona je završena, a NK Vardarac se još jednom pokazao najboljim u Baranjskoj drugoj ligi čime je sačuvao mjesto koje posjeduje već godinu i pol.

– Imali smo samo jedan poraz. Uspjeh naše momčadi ogleda se uglavnom u tome što smo izgubili samo nekoliko bodova. Često se kaže da uspjeh u ligi odlučuju manje utakmice. Pobijedili smo u utakmicama koje se smatraju takvima, ali nismo gubili ni od jakih momčadi – kaže Dario Kiš, dodajući kako su teže protivnike pronašli u nogometnoj momčadi Jagodnjaka i Draža.

- Reklám -

S medicinskog stajališta, ova sezona nije bila baš sretna za momčad NK Vardarca: dogodile su se brojne nezgode, potres mozga, ozljede glave i koljena, prijelomi ruku i nogu, oslabili su momčad pa time ide još veća pohvala momčadi što je zadržala prvo mjesto u ligi.

Sljedeća polusezona će biti lakša toliko da će se utakmice protiv jačih momčadi igrati na domaćem terenu, a poznavanje terena i prisutnost domaćih navijača bit će velika prednost. Naravno, ne treba zaboraviti da je prije epidemije krug navijača svuda pratio momčad na gostujuće utakmice. Njihovo putovanje ne bi bilo moguće bez sponzora. Vlada Mađarske, DZMH i saborski zastupnik, Robert Jankovics od velike su pomoći za razvoj kluba, na čemu su Dario Kiš i cijela momčad jako zahvalni.

– Uz sve ovo, uspjeh naše momčadi leži u ustrajnosti naših igrača. Ulažu puno energije. Osim kratke pauze zbog koronavirusa, kontinuirano su trenirali – doznali smo od Daria.

Također bi u budućnosti željeli ojačati momčad novim igračima – dodao je. S jedne strane, unutar kluba u juniorskoj momčadi već se istaknulo nekoliko igrača koji bi bili prebačeni u prvu momčad, a osim toga bi radili transfere i iz drugih klubova u NK Vardarac. Primjer za to je osvajač mađarskog nacionalnog kupa, Marko Dinjar koji se nedavno pridružio momčadi. Ako uspiju zadržati prvo mjesto u sljedećoj polusezoni, imat će dobre šanse za plasiranje u Prvu županijsku nogometnu ligu.

Dario je rekao da su ponosni ne samo na svoju prvu momčad već i na juniore koji su na 4. mjestu kao i na početnike (od 5 do 10 godina), koji su također četvrti i tako iznenadili sve s prikupljenim bodovima.

Što se tiče početnika, trenirati će i zimi budući da je klub iznajmio dvoranu Prosvjetno-kulturnog centra Mađara u Osijeku, gdje će nastaviti s treninzima. Potpisali su ugovor i s nogometnom akademijom Krpan-Babić, gdje mladi mogu uz pomoć profesionalnih trenera trenirati kako bi klub imao izvrsnu dopunu.