NK Vardarac – cilj je dospjeti u županijsku prvu ligu i okupiti što više mladih u klubu

864

Nogometni klub Vardarac već je godinu i pol dana na vodećem mjestu baranjskog drugoligaškog prvenstva, a voljeli bi i dalje napredovati. S tim interesom doveli su nove igrače u klub. Osim toga treniraju i mlađe dobne skupine, sada već imaju i kadetsku ekipu, te s njom trenutno trenira četiri generacije igrača u NK Vardarac.

Mjesec dana su trajale pripreme prve ekipe Vardarca za slijedeću polusezonu, bilo je i transfera. Nakon Marka Dinjara, o kojemu smo već ranije pisali, i koji je sada ekipi na raspolaganju kao pomoćni trener dogodila su se još tri transfera, o kojima je za naš list izvijestio Dario Kiš, član predsjedništva kluba.

Andrej Čaušić ima približno deset godina iskustva u najvišim razinama mađarske lige, igrao je u Pečuhu, Szegedu i Dunaszerdahelyu, posljednje u Vihoru iz Jelisavca. Borna Žitnjak je karijeru započeo u osječkom nogometnom klubu, branio je u ekipi Šibenika, odnosno u više prvih i drugoligaških hrvatskih klubova, došao je iz HNK Radničkog Meca. Treće pojačanje je također nekada bio igrač Jelisavca, Žan Drahotuski, koji će kod nas pojačati vezni red.“  Dogodile su se promjene i u sastavu ekipe  dvojica su iz mlađih kategorija pridruženi seniorima te im je tako pružena prilika da se dokažu u prvoj ekipi, a iz osječkog Grafičara nam je stigao mladi igrački talent koji će također dobiti priliku u prvoj ekipi, oni u budućnosti još puno toga mogu učiniti za uspjeh kluba.

„Pojačali smo one pozicije gdje smo slabije stojali. Nekoliko igrača je napustilo ekipu, kojima bih se u ime kluba zahvalio na dosadašnjem radu. Loša vijest je da su nam dva igrača ozlijeđena i da na njih ne možemo računati u prvom dijelu polusezone“ izjavio je Dario Kiš, član predsjedništva kluba.

Kreće i kadetska ekipa

Slijedeći izazov Nogometnog kluba Vardarac je da su pokrenuli i kadetsku ekipu, koju čine godišta nakon početnika i juniora, oni slove kao preteča seniorske ekipe.

Početnici, juniori, kao i kadeti će u ožujku početi sa treninzima. Epidemija korona virusa je donijela puno poteškoća za cijeli klub, jer epidemiološke mjere nisu predvidjele upotrebu svlačionica, niti treninge u zatvorenim prostorima. Ekipa se nastojala što bolje prilagoditi situaciji. Vjeruju da će od ožujka moći opet trenirati u normalnim uvjetima.

U klub se planira i nadalje ulagati

Što se tiče ulaganja, do sada je uz potpore iz Mađarske obavljen izvrstan posao. Ugradnjom reflektora su omogućeni večernji treninzi, igralište u Vardarcu je dobilo klupe, mreže i pomoćne golove. Uređen je travnjak, obnovljene su svlačionice i napravili su i jednu prostoriju za druženje.

Plan za ovu godinu je da će dalje uređivati zelenu površinu oko igrališta, odnosno nabaviti još opreme koja bi pomogla u održavanju igrališta, odnosno treninzima.

Prema dosadašnjim informacijama, 07. ožujka bi seniorska ekipa započela polusezonu na domaćem terenu gdje im dolazi Nogometni klub Jovan Lazić iz Bolmana.

„Cilj nam je dospjeti u županijsku prvu ligu, što sa ovakvom ekipom nije nemoguće postići“ tvrdi Dario Kiš. Prvi zadatak je održati izvrsnu poziciju u ovoj polusezoni, a kada Hrvatski nogometni savez objavi kvalifikacije za ulazak u višu ligu, slijedi sučeljavanje sa slavonskim prvakom.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.