Neriješena prijateljska utakmica u osječkoj Opus Areni

Osijek i Puškaš Akademija proslavili su zajedničku suradnju na novom osječkom stadionu

8

Prošle subote, u osječkoj Opus Areni, NK Osijek odigrao je prijateljsku utakmicu protiv Puškaš Akademije iz Felcsuta, s čime su proslavili bratske odnose između dva kluba. Na važno nogometno događanje poziv je dobio i NK Vardarac, a sudjelovalo je vodstvo kluba, treneri, te nogometaši uzrasta predpočetnika, početnika i mlađih pionira u pratnji roditelja.

Izgradnja Opus Arene u Osijeku, trenutno najmodernijeg stadiona u Hrvatskoj i jedinog u državi u kojoj je gledalište pokriveno, završena je u ožujku ove godine. Arena zadovoljava standarde UEFA 4. kategorije i, naravno mogu se odigrati utakmice reprezentacija. Hrvatska reprezentacija će 12. listopada na ovom domaćem terenu ugostiti Tursku u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

NK Osijek je 22. srpnja u hrvatskoj ligi igrao protiv Slaven Belupa po prvi puta na svome novome travnjaku, a prva međunarodna utakmica (kvalifikacijska utakmica Europske konferencijske lige) odigrana je pet dana kasnije protiv Zalaegerszega. I, sada je došao trenutak da novi stadion u svečanim okvirima preuzme svoje ime Opus Arena, ugovor o ovome, na glavnom ulazu stadiona, potpisali su Ferenc Szakály, predsjednik NK Osijeka i József Vida, predsjednik dioničkog društva Opus Global.

Szakály Ferenc és Mészáros Lőrinc

Na dan prijateljstva, prije gala utakmice, pozdravili su Lőrinca Mészárosa, prijašnjeg vlasnika kluba, predsjednika Akademije Puškaš. Cijeli dan odigravale su se utakmice između klubova Puškaš Akademije, NK Osijeka i NK Vardarca. Od ranog poslijepodneva svoje su vještine odmjeravale različite dobne skupine, a od 19 sati dvije seniorske skupine: NK Osijek, koji je na drugom mjestu hrvatske lige i ekipa koja je trenutno na trećem mjestu NB I FC – Puškaš Akademija. Klubovi Felcsút i Osijek su u bliskoj profesionalnoj i partnerskoj vezi već šesnaest godina, tako je niz odmjeravanja dobio naziv „dan prijateljstva“, a utakmica je završena neriješenim, 1:1 rezultatom.

Mladi igrači NK Vardarca odigrali su prijateljske utakmice protiv NK Osijeka

Na važno nogometno događanje poziv je dobio i NK Vardarac, a sudjelovalo je vodstvo kluba, treneri, te nogometaši uzrasta predpočetnika, početnika i mlađih pionira (U11-U12) u pratnji roditelja. Na pomoćnom terenu Opus Arene tri uzrasta mogla su odigrati prijateljske utakmice protiv takvih hrvatskih i mađarskih profesionalnih dječjih momčadi kao što su klubovi NK Osijeka i Puškaš Ferenc Akademije.

-I, ovoga puta velika nam je čast što nas je NK Osijek pozvao na ovo važno događanje, gdje su naši mladi igrali prijateljske utakmice protiv momčadi domaćina. Bila im je to velika prilika za stjecanje iskustva, stekli su uvid u svijet profesionalaca. Na kraju su pogledali utakmicu NK Osijeka i Puškaš Akademije, sve je to bilo veliko iskustvo za njih – rekao je za naš list Dario Kiš, jedan od čelnika NK Vardarca, te u ime njegovog kluba izražava zahvalu čelništvu NK Osijeka.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.