Népes gyereksereg a várdaróci focitáborban

Az NK Osijek futballklub és a Várdaróc FC együttműködésének köszönhetően kétnapos gyerek futballtáborra került sor a hétvégén. Nyolc hivatásos edző összesen nyolcvan gyerekkel foglalkozott a várdaróci focipályán.

A Várdaróc FC nem csak a felnőtt futballistákat szólítja meg, és a bajnokságban elért sikereivel nem csak az idősebbek körében népszerű.  A fiatalokat is a sport szeretetére nevelik, ezzel a céllal indítottak 2020-ban ingyenes focitanfolyamot 5-10 éves gyerekek számára, mellyel nem titkolt szándékuk volt az is, hogy kineveljék a felnőtt csapat utánpótlását.

A várdaróci futballklub múlt héten épphogy csak megünnepelte a megyei első osztályban elnyert bajnoki címét, már készült is hétvégi programjára: az NK Osijek labdarúgóklubbal szervezett közösen kétnapos focitábort 6-10 éves gyerekek számára. Az eseménynek a daróci pálya adott otthont.

A táborban a környékbeli fiatal labdarúgók, a daróci focisuli résztvevői, valamint a bizovaci futballklub növendékei is ott voltak. Összesen nyolcvan gyerek edzett és tanult a daróci pályán, méghozzá hivatásos edzőktől, az NK Osijek nyolc profi trénerét küldte ki a várdaróci táborba.

– Tudomásom szerint eddig még nem volt példa arra, hogy az eszéki futballklub profi edzőinek részvételével tartottak volna focitábort a Drávaszögben. Elmondhatjuk tehát, hogy a legjobb kezekbe kerültek gyerekeink, akik valóban sokat fejlődhettek a két nap alatt – nyilatkozta lapunknak Kiss Dárió, a Várdaróc FC egyik vezetője.

A labdarúgó-reménységeknek a tábor végén oklevéllel és egy-egy éremmel is megköszönték a részvételt. A futballedzésekkel párhuzamosan a pálya szélén is „zajlott az élet”, a szülők is részt vettek a programban, a helyiek ismeretségeket kötöttek a bizovaci vendégekkel.