Nemzetközi vadponty kupa Vinkovciban

342

Háromnapos vadpontyfogó horgászversenyt rendeztek a hétvégén a vinkovcei Bajer-tónál. A 72 órás nemzetközi megmérettetésen három országból összesen 15 csapat vett részt.

Harmadik alkalommal került sor horgászversenyre Vukovár-Szerém megye magyar kisebbségi önkormányzatának a szervezésében. Az elsőt Vukováron tartották, azonban a tavalyitól átköltözött a mezőny Vinkovciba. A rendezvény főszervezője, Racsman Dániel lapunknak elmondta, elégedett a részvétellel, és jövőre is megszervezik a versenyt.

Racsman Dániel

– Összesen 15 csapat vett részt a hétvégi kupán, mely ezúttal is nagyon eredményes volt. A versenyzők összesen 738 kg halat fogtak ki, ami szép teljesítmény. Természetesen ehhez nagymértékben hozzájárult a jó technika és a tó gazdag élővilága is – mondta Dániel, megjegyezve, hogy már most többen jelezték, jövőre is jönni fognak.

A vörösmarti Mészáros Armond és csapata nyújtotta a legjobb teljesítményt

A versenyen a legjobb eredményt a CT Baranya-Carp friend baits nevű csapat érte el 288 kilogrammos kifogott halmennyiséggel. A csapatot Mészáros Armond Vörösmartról, valamint két vajdasági versenyző, Kovács Lóránt és Takács Igor alkotta. A második egy diakovári csapat lett, míg a bronzérem a hazaiak nyakába került.

Mészáros Armond

– Csapatunk jól indított, már a második napon jelentős előnyre tettünk szert, amit sikerült végig megtartanunk. Leginkább amurok akadtak a horgunkra, közülük a legnagyobb több mint 18 kilogrammot nyomott, ez a példány egyben a verseny során kifogott legnagyobb hal címét is elnyerte. A technikánkat a kisorsolt helyünkhöz igazítottuk – mivel hamar észrevettük, hogy sok az amur a környéken, így az etetéssel is hozzájuk alkalmazkodtunk – tudtuk meg Mészáros Armondtól, a nyertes csapat vörösmarti tagjától.

A legeredményesebb horgászoknak járó díjat Matijević Olivér, az esemény fő támogatójának, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének ügyvezető elnöke adta át.