Nemzetközi festészeti tábor Pélmonostoron

0
22

A HMDK pélmonostori alapszervezete keretében működő képzőművészeti szakkör festőtábort szervezett szombaton, melynek drávaszögi és szabadkai résztvevői is voltak.

A pélmonostori HMDK-egyesület keretei között képzőművészeti szakkör is működik, amely korábban rendszeresen szervezett amatőr festészeti alkotótáborokat. Amikor az egyesület új székházba költözött, a szekció ideiglenesen szünetelt, majd újraalakultak Horvát Adriánnal az élen. A szakkör múlt szombaton festőtábort szervezett a pélmonostori magyarok otthonában. Horvát Adrián lapunknak nyilatkozva elmondta, programjuk nemzetközivé nőtte ki magát.

– A résztvevők többsége drávaszögi amatőr művész volt, de néhány szabadkai hivatásos festő is erősítette a csapatot, akik szívesen megosztották tapasztalataikat a többiekkel, így kapcsolatteremtés mellett tanulni is volt lehetőségünk – nyilatkozta lapunknak a művésztábor szervezője.

A résztvevők számára biztosították a vásznat és a festéket, témát pedig mindenki szabadon választhatott. Az elkészült alkotásokat kiállítás keretében fogják bemutatni néhány hét múlva.

A festőtábor résztvevőit megvendégelték, és egy kis ajándékot is kapott mindenki a házigazdáktól.

A szakkör tevékenységét a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásából valósítja meg.