Nemzeti színű mikrobusz Vörösmarton

0
408

A Bormaratonon debütál Vörösmart első sétabusza. A magyar nemzeti színekben pompázó elektromos járművet a településen működő Baranjski dvori vendégház állítja forgalomba.

A vörösmarti Baranjski dvori vendégházat közel két évtizeddel ezelőtt nyitotta meg Nađ Blaženka. A létesítményt élettársával, Čanadić Darkoval üzemeltetik és folyamatosan bővítik. Jelenleg 24 vendég fogadására van kapacitásuk, de családi rendezvényeknek is otthont tudnak adni. Kínálatukat hamarosan újabb szolgáltatásokkal szeretnék bővíteni. Az egyik ezek közül az az elektromos panorámabusz, mellyel vendégeiket tervezik fuvarozni a vörösmarti szurdokok között. A magyar nemzeti színekben pompázó jármű egyszerre 14 utast tud szállítani, és egy töltéssel mintegy 100 kilométert tud megtenni. Debütálni úgymond a Bormaratonon fog, amikor is a résztvevők egy próbakört tehetnek a járművel.

– A buszt eredetileg Brač szigetén használták, ott vásároltuk meg, majd felújítottuk. A célunk az volt, hogy ezzel is tovább bővítsük Vörösmart és Baranya turisztikai kínálatát. Ami a magyar nemzeti színeket illeti, azért döntöttünk úgy, hogy a buszt piros-fehér-zöldre festjük, mert Vörösmarton magyarok élnek, és mi is kötődünk a magyarokhoz és Magyarországhoz – mondta Čanadić Darko ötletgazda, aki az 1990-es években Magyarországon nyitotta meg első vállalkozását.

- Reklám -