Naši učenici postigli su lijepe rezultate na regionalnom natjecanju učeničkih domova

0
12

Najpoznatije natjecanje učeničkih domova, Domijada, organizirano je u Pakracu, a na kojem je sudjelovao i učenički dom Prosvjetno kulturnog centra Mađara u Osijeku.

Regionalno natjecanje učeničkih domova organizirano je po 45. put, u Pakracu. S obzirom da je nakon otvaranja mađarskog učeničkog doma u Osijeku 2019. godine, izbila pandemija korona virusa, u protekle dvije godine izostala je Domijada, tako je učenički dom Centra ove godine na natjecanju sudjelovao po prvi puta. Prisutno je bilo 300 učenika iz 8 učeničkih domova, a odmjerili su snage u spretnosti i znanju u brojnim sportskim i umjetničkim kategorijama, a najuspješniji u pojedinim kategorijama odlaze na državno natjecanje.

-Osvojili smo drugo mjesto u dvije kategorije, naša nogometna ekipa osvojila je ga je u tijesnoj borbi i naša muška ekipa u badmintonu. Tamara Orban dobila je posebnu pohvalu žirija za njenu fotografiju pod nazivom Njiva, koja je to priznanje osvojila između 44 izložaka. Ponosni smo na rezultate našeg prvog natjecanja, a u budućnosti ćemo naša iskustva uvećati s kamatama – izjavila je za naš list Klaudia Baronji Kell, voditeljica učeničkog doma Prosvjetno kulturnog centra Mađara u Osijeku. Dodala je kako na regionalnom natjecanju učenici pokazuju svoj cjelogodišnji trud, rezultate rada u različitim stručnim sekcijama i radionicama učeničkog doma, a osim toga ovo je izvrsna prigoda za izgradnju kontakata između ustanova i učenika.

Natjecanje se svake godine održava u drugom učeničkom domu, pa će tako u budućnosti na red doći i učenički dom Prosvjetno kulturnog centra Mađara u Osijeku.