Naša regija predstavljena na sajmu vinskog turizma u Budimpešti

0
44

Vinski podrum Sabo iz Karanca kao predstavnik Gazdinskog kruga Demokratske zajednice Mađara Hrvatske i našeg vinske regije sudjelovao je na konferenciji i izložbi vinskog turizma BorÉRT u Budimpešti.

Udruga vinskog turizma BorÉRT po četvrti puta organizirala je jedini sajam koji se u Mađarskoj bavi vinskim turizmom 27. siječnja u budimpeštanskoj četvrti Városliget u Dvorcu Vajdahunyad. Nakon konferencije o aktualnim stručnim temama i mogućnostima potpora, sudionici su se mogli upoznati s ponudom brojnih vinskih krajeva iz Mađarske na jednoj vinskoj turi gdje su ponuđena vina koja su se pojavila na tržištu ove godine.

Na sajmu vina nisu sudjelovali samo vinari iz Mađarske, već je bilo predstavnika iz svih regija Karpatskog bazena. Našu regiju i Gazdinski krug DZMH predstavljao je vinski podrum Sabo iz Karanca. Predsjednik Gazdinskog kruga, Atila Sabo,  u izjavi za naš list rekao je kako je sajam bio izuzetno koristan iz stajališta marketinga, nisu predstavljali samo vlastiti podrum, već i cijelu regiju.

Predstavnici Gazdinskog kruga na svome štandu primili su puno posjetitelja, među ostalima susreli su se i sa Mártom Torda, voditeljicom odjela za suradnju u Karpatskom bazenu pri Ministarstvu poljoprivrede i Balázsem Mészárosem, glavnim vladinim savjetnikom.