Nagyszüleik kíséretében a Balatonnál

0
55

Mozgalmas hétvégét tudhatnak maguk mögött a Kórógy Hagyományőrző Egyesület tagjai, akik a hétvégén a magyarországi Balatonmáriafürdőn vendégszerepeltek eredeti népi táncaikkal. A fellépés mellett egy keszthelyi múzeumlátogatásra is jutott idő.

A kórógyi hagyományőrzők a hétvégén Balatonmáriafürdőn vendégszerepeltek, a helyi önkormányzat meghívásának tettek eleget.

Az egyesület idei nyara a szokásosnál kevésbé volt eseménydús, hiszen a járvány miatt nem volt annyi fellépésük, ezért a gyerekek már nagyon várták, hogy ismételten megmutassák tánctudásukat és hagyományaikat nagyközönség előtt is.

A magyarországi vendégszereplésre a gyermektánccsoport tagjait ezúttal elkísérték nagyszüleik is, ami annak köszönhető, hogy az egyesület nemrég elnyert egy pályázatot a Bethlen Gábor Alapítványnál, melynek célja a generációk egymáshoz való közelebb kerülése. A gyerekek és nagyszüleik a fellépés után ellátogattak a keszthelyi kastélymúzeumba is.

– Úgy gondolom, hogy ez a program kiváló nyárzáró volt, hiszen egy fantasztikus fellépést sikerült összehoznunk, amit a gyerekek is nagyon élveztek, hiszen egy ideje már nem álltak színpadra. Az, hogy az útra a nagyszülők is elkísérhettek minket, külön öröm számunkra, amiért nagyon hálásak vagyunk a támogatóinknak – mondta Cserepes Zoltán, a Kórógy Hagyományőrző Egyesület elnöke.

A Kórógy Hagyományőrző Egyesület működését a Bethlen Gábor Alap és a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatja.