Nagyböjti hagyományok a vendégváró napon

0
38

A Vinkovcei Magyar Kultúregyesület hétvégén a Vukovári Magyarok Közössége tagjait látta vendégül székhelyén. Az összejövetelen mindkét szervezet kórusa énekelt, és felelevenítették a szlavóniai nagyböjti hagyományokat is.

Év elején kevesebb az esemény, kevesebb a lehetőség kapcsolattartásra, ezért ilyenkor vinkovcei egyesületünk vendégváró napokat szervez, melyek alkalmával szlavóniai és baranyai magyar egyesületeinket látja vendégül.

Ezúttal a Vukovári Magyarok Egyesületét fogadták székhelyükön a vinkovcei magyarok. A vendégek között volt Jakumetović Rozália, vukovári egyesületünk elnöke és Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk, a HMDK elnöke is.

– Remek hangulatban telt az est, mindkét egyesület kórusa énekcsokrot adott elő, és felelevenítettük a szlavóniai nagyböjti szokásokat is – nyilatkozta lapunknak Ács Marica, az egyesület egyik tagja.

Hozzátette, a Vinkovcei Magyar Kultúregyesület a Vukovári Magyarok Egyesületével ápolja a lehető legszorosabb kapcsolatot, sokéves együttműködés köti össze a két szervezetet.

A továbbiakban a kórógyi, dályhegyi, újbezdáni magyarokat is várják majd, azt tervezik, hogy havi két alkalommal fogadnak vendégeket, mert úgy tartják, az ismeretségek, a kapcsolatok csak úgy tarthatók fenn, ha folyamatosan ápolják azokat.