Nagybodolyán tettek vizsgát a tűzoltók

0
29

A nagybodolyai önkéntes tűzoltó-egyesület adott helyet a szombati elméleti vizsgának, melyet a Drávaszög hivatásos tűzoltó-egyesülete hirdetett meg.

A pélmonostori hivatásos tűzoltó-egyesület szervezésében szombaton tűzoltóvizsgát tartottak Nagybodolyán. Az eseményre a tűzoltóotthonban került sor. A vizsga az elméleti ismeretek felméréséből állt, közel 100 önkéntes tűzoltó vett részt rajta a drávaszögi települések egyesületeiből.

Lénárt Ferenc, a nagybodolyai önkéntes tűzoltók elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, megtisztelő számukra, hogy házigazdái lehettek az eseménynek.

Lénárt Ferenc

– Nagy jelentőséggel bír a felkérés egy ilyen kis település számára, mint Nagybodolya – állítja Lénárt, hozzátéve, 35 éve tűzoltó, s mindig szívügyének tekintette az egyesületet, melynek fenntartása nem mindig egyszerű feladat, holott a tevékenység iránti érdeklődésben nincs hiány.

Ezt bizonyítják a fiatal tűzoltóik versenyen elért eredményei is. Elmondta azt is, örül, hogy egyesületükről nem feledkezik meg Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk, aki támogatása felől biztosította őket.

A szombati esemény társalgással ért véget, a házigazdák vendégül látták a résztvevőket.