Nagy, 6,3-as erősségű földrengés rázta meg Horvátországot

0
58

Újabb, a korábbiaknál erősebb, 6,3-as magnitúdójú földrengés rázta meg Horvátországot kedden kora délután. A természeti katasztrófának két halálos áldozata, és több sérültje van. Az ország egy részén nincs áram, a rengés Zágrábban is pánikot okozott.

A földrengés epicentruma Zágrábtól körülbelül 42 kilométerre délkeletre, Petrinja közelében volt. A földmozgást egész Horvátországban, de a szomszédos országokban, köztük Magyarországon is érezni lehetett.

- Reklám -

HÚSZ SÉRÜLTET SZÁLLÍTOTTAK A KÖZELI, SZISZEKI KÓRHÁZBA, KÖZÜLÜK KETTŐT SÚLYOS SÉRÜLÉSEKKEL. Eközben a kórház egyik szárnyából, amely nem biztonságos, egy másik, félig kész szárnyba evakuálják a betegeket. Sziszek városában nem sérült meg senki, a földmozgás azonban itt is súlyos károkat okozott az épületekben. Az ország egyes részein nincs áramszolgáltatás, nem működik a telefon és az internet. A hatóságok arra kérik az embereket, hogy hagyják szabadon a még működő telefonvonalakat. A földrengés Zágrábban is megrongált épületeket, a lakosság egy része elhagyja a fővárost, pánik és rémület lett úrrá köztük.
MTI/Origo