Na Vinskom maratonu u Zmajevcu biti će „puna kuća“ – za ovaj vikend svi putovi će voditi u Zmajevac

0
32

Ovog vikenda slijedi najveća vinska manifestacija u Baranji, Vinski maraton u Zmajevcu. Online prijave su zatvorene, od sada se prijaviti može samo na mjestu događanja.

Popularnost manifestacije pod nazivom Vinski maraton obara rekorde, već dva tjedna prije manifestacije više od 1000 osoba se registriralo na maraton i od tada broj prijavljenih i dalje raste i dosegao je 1500 prijava. Online prijava je u ponedjeljak zatvorena, sada se samo osobno može prijaviti na dan maratona.

Što se tiče tzv. premium maratona, u petak od 16 sati se može prijaviti na kušanje najboljih vina, dok se za glavni maraton može prijaviti u subotu od 10 sati ujutro. Posjetitelje još očekuje bogat kulturni i zabavni program, zato i oni koji baš i ne vole vino, mogu posjetiti manifestaciju, ako ništa drugo onda da se malo zabave.

- Reklám -

– Ogroman je interes prema manifestaciji. Bilo je 1500 online rezervacija, ali se i u subotu cijeli dan može prijaviti još tko želi na „utrku“. Naglašavam kako na manifestaciju stižu osobe iz svih krajeva države, i to ne jedan po jedan, nego u grupama 20-30 osoba, ali i iz europskih zemalja nam pristižu maratonci. Više poznatih poduzeća je odlučilo kako će na vinskom maratonu održati team building, što samo dokazuje kako ozbiljno shvaćaju našu manifestaciju – rekao je Kristian Horvat, organizator, dodajući kako vinski maraton čini turizam općine i Baranje u Hrvatskoj još poznatijim.

Glavni organizator manifestacije je udruga Surduk, a suorganizator je DZMH. Manifestacija se ne bi mogla održati bez potpore hrvatske i mađarske vlade, a brojne baranjske i osječke tvrtke, poput Belja, kao i Općine Kneževi Vinogradi, pružaju financijsku potporu. Vinski maraton u Zmajevcu sufinanciran je projektom „Minorities as bridges between communities“, u okviru programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020. pod sloganom „Jedna prekogranična regija gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju“ („Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak”). Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Demokratske zajednice Mađara Hrvatske i ne odražava stavove Europske unije niti Upravljačkog tijela.