Na Sajmu knjiga i nakladništva nacionalnih manjina u Vukovaru izložene su i mađarske publikacije

45

U sklopu „Mjeseca hrvatske knjige“ održan je Sajam knjiga i nakladništva nacionalnih manjina koju u Vukovaru, već nekoliko godina, organizira Savez Rusina Republike Hrvatske, a na kojoj je Mađare predstavljala Udruga Mađara grada Vukovara.

Nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije imaju brojna takva događanja koja pružaju dobru priliku za predstavljanjem, jedan od tih je sajam knjiga kojega godinama organizira Savez Rusina. Rozalija Jakumetović, predsjednica Vijeća mađarske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije i Udruge Mađara grada Vukovara, rekla je kako je suradnja među nacionalnim manjinama u županiji jako dobra, stoga se redovito međusobno pozivaju na vlastita događanja. -Svake godine rado se odazovemo na taj događaj. Na sreću, publikacija na mađarskom jeziku imamo u izobilju, imali smo iz čega birati kada smo se pripremali za sajam – rekla je Rozalija Jakumetović. Udruga je na sajmu predstavila knjige i publikacije u izdanju DZMH.

Prijevod: Šandor Jakab

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.