Na međunarodnom nogometnom turniru u Međugorju sudjelovali su najmlađi članovi NK Vardarca

8

Momčadi početnika i pred početnika Nogometnog kluba Vardarac odmjerili su svoje snage s momčadima najvećih nogometnih akademija u regiji na međunarodnom nogometnom turniru u Bosni i Hercegovini, u sportskom centru Međugorja, prošloga tjedna.

U Nogometnom klubu Vardarac, uporedo s razvojem momčadi odraslih igrača, odvija se i regrutiranje mladih naraštaja, u nogometnoj školi sudjeluju najmlađi. Entuzijastičan i uporan rad već je i ranije dao rezultate, zimus su na malonogometnom prvenstvu u Belom Manastiru sudjelovale po jedna momčad dvaju uzrasta.

I, ovoga puta su za djecom ostali dani prepuni događanja – mogao je izvijestiti za naš list Dario Kiš, jedan od čelnika NK Vardarac. Prošloga tjedna, od četvrtka do nedjelje, Vardaračke momčadi početnika i pred početnika sudjelovale su na međunarodnom nogometnom turniru u Međugorju.

-O kvaliteti Međugorskog nogometnog turnira i Međugorskog sportskog centra govori činjenica da su ovdje došle momčadi iz najvećih nogometnih akademija u regiji, iz škola nogometa Splita, Šibenika i Sarajeva. Protiv njih su mogla igrati i naša djeca, što ima veliki značaj za sve nas, za djecu, roditelje i klub. Oba uzrasta igrala su po tri utakmice, jednom prilikom smo i pobijedili – rekao je Dario Kiš dodajući, za nas je već i to dobar osjećaj, što smo uopće sudjelovali na ovom sportskom događanju.

Zahvalio je Nogometnom klubu Osijek, što su zahvaljujući značajnoj materijalnoj i duhovnoj potpori, momčadi baranjske djece mogle sudjelovati na turniru. U nogometnoj školi NK Vardarca trenutno sudjeluje 30-40 djece, uzrasta 5-10 godina, koji će poslije nadopuniti momčadi odraslih. Neprestano pristižu novi članovi, djeca željna sporta ugledaju se na odraslu momčad i zbog njihovih uspjeha.

-I, ovim putem bih skrenuo pozornost djeci i njihovim roditeljima kako s radošću očekujemo nove prijave. Djeci koju zanima sport i nogomet, dobra je prigoda besplatna nogometna akademija, gdje djeca uče ne samo nogomet, već i timsko razmišljanje, ponašanje, razvijaju se i u smislu ponašanja, to su vrline koje se mogu primijeniti i na drugim područjima života – naglasio je Dario.

Sudjelovanje na turniru u Međugorju i slična iskustva daljnja su motivacijska snaga za njih – nastavio je -, naime, tko od djece ne voli putovati i upoznavati se s drugom djecom, koja imaju isti interesni krug kao i oni.

A sudjelovanje na turniru u Međugorju, tek je početak, tvrdi čelnih kluba. Zahvaljujući dobroj suradnji s NK Osijekom, održavati će treninge i na gradskom travnjaku, a među planovima sudjeluju i nogometni tabor i turnir na domaćem terenu.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.