Művelődési bizottság: a második félév rendezvényeiről egyeztettek

0
165
P6300009

Vukovár – Június utolsó napján, múlt csütörtökön tartotta ide második megbeszélését a HMDK Művelődési Bizottsága. A vukovári ülésen a szervezeten belül működő egyesületek vezetői, tánccsoportok, kórusok képviselői többek között egyeztették az előttünk álló időszak programjait is.

Idén már második alkalommal tanácskozott a HMDK Művelődési Bizottsága, ahol a szervezet keretein belül működő egyesületek képviselői az előző ülésen megfogalmazott programok időpontjait egyeztették.

– Erre az ülésre azért is szükség volt, mert áprilisi összejövetelünkön még nem lehetett tudni, hogy melyek azok a rendezvényeink, amelyeket a zágrábi Kisebbségi Tanács is jóváhagy. Most viszont már véglegesíteni tudtuk a rendezvények időpontjait, illetve újabbakat iktattunk be. Egyesületeink vezetői, képviselői beszámoltak az első félévi munkájukról, majd sorra vettük az előttünk álló hat hónap rendezvényeit. Beszéltünk az egyhetes kopácsi kézműves táborról, amelyre július 4-e és 9-e között kerül sor, a csúzai aratóünnepségről, amely június 16-án lesz. Egyeztettünk a HMDK Szent István-napi központi rendezvényének helyszínéről is. Elhangzott, hogy ismét nagyon mozgalmas szeptember elé nézünk. A beszámolókból kiderült, hogy nagyszabású hagyományos rendezvényeinknek, mint amilyen például a várdaróci népitánc-szemle, a csúzai és kiskőszegi szüreti mulatság, valamint a Kopácsi Halásznapok, már elkezdődtek az előkészületei – számolt be Kriják Krisztina, a HMDK-s kultúrprogramok koordinátora, aki azt is elmondta, hogy az előző ülésen megbeszéltek szerint nyújtották be támogatáskérő pályázataikat a szervezetek.