Művészettörténeti kiállítás a HMDK hercegszőlősi alapszervezetében

68

A HMDK hercegszőlősi alapszervezete tevékenységében mindig előkelő helyen szerepeltek a történelmi, honismereti programok. Ezúttal Liszt Ferenc életét és munkásságát bemutató roll-upot tártak a közönség elé.

Hercegszőlősön 2017-ben alapított a HMDK alapszervezetet azzal a céllal, hogy keretei között a tagok a magyar kultúrát és hagyományokat ápolják, illetve hogy az egyesület összefogja a falu magyarságát.

Eddigi legnagyobb rendezvényük az Anna-bál volt, de kirándulásokat is szerveztek az anyaországba, továbbá kiállítások is szerepeltek programjaik között, melyek keretében Magyarország történelmét, nevezetességeit mutatták meg a résztvevőknek.

Hétvégén leghíresebb magyar zeneszerzőnk, Liszt Ferenc életművét hozták közelebb tagságukhoz egy roll-up kiállítás segítségével.

– Többféle roll-up-kiállítást is tető alá hoztunk már, ily módon bővítettük ismereteinket a magyar kutatókról és a keleti népekkel azonos történelmi értékeinkről. Ezúttal Liszt Ferenc életébe nyertünk mélyebb betekintést – nyilatkozta lapunknak Sója Bálint, az egyesület idén megválasztott elnöke.

Hozzátette, még egy programmal kedveskednek idén közösségüknek, méghozzá egy bál szervezésével decemberben. Természetesen jövőre is meg fogják tartani hagyományos rendezvényeiket, melyekben hangsúlyos szerepet kap a honismeret mint a nemzeti identitás egyik tartópillére.

Az egyesület jelenleg több mint húsz tagot számlál, és a hercegszőlősi református parókián működik, bíznak benne, hogy hamarosan ők is székhelyhez juthatnak.