Munkanélküli fiatalok továbbképzési lehetősége

0
119
08-tovbbkpzs-WebDesigner_01

Eszék – A bellyei Baranya Társaság, a Munkaügyi Hivatal eszéki kirendeltsége és a pélmonostori Oázis Nyugdíjas Klub közös szervezésében egy program indul a munkanélküli fiatalok továbbképzése érdekében.


A munkanélküliség jelenti az országban az egyik legnagyobb problémát, ezért a civil szervezetek is igyekeznek minden eszközzel segíteni a fiatalok elhelyezkedését.

Nemrég az interneten bukkantam egy felhívásra, amely a munkanélküli fiatalok számára jelent remek lehetőséget. A bellyei Baranya Társaság, a Munkaügyi Hivatal eszéki kirendeltsége és a pélmonostori Oázis Nyugdíjas Klub közös projektjeként hirdették meg a „Fiatalok a kapuk előtt” (Mladi pred vratima) elnevezésű projektet, amelynek segítségével továbbképzési lehetőséget szeretnének nyújtani a fiataloknak, hogy ily módon is növeljék elhelyezkedési esélyeiket.

A Janus és a Centus felnőttképzési intézmények fogják lebonyolítani a jelentkezők oktatását. Két programról van szó, az egyiket webdesigner-képzésnek nevezik a szervezők, a másik pedig a szoláris rendszerek telepítésével kapcsolatos ismeretekkel foglalkozik. A 18 és 29 év közötti, Eszék-Baranya megyei állandó lakhellyel rendelkező munkanélküli fiatalok jelentkezését várják. Mindkét programra 24-24 személyt vesznek fel, a képzés pedig teljesen ingyenes, valamint útiköltség-térítésére is van lehetőség. Feltétel a középiskolai érettségi, valamint általános számítógépes ismeret. A tanfolyamok négy hónapig fognak tartani Eszéken, a végzettség pedig bekerül a munkakönyvbe. Az érdeklődők szeptember 15-éig adhatják be jelentkezésüket, a programról további információt pedig a www.udruzenje-baranja.hr vagy a www.oaza-bm.hr weboldalakon találnak.