Munk Erik lett Magyarország halászléfőző-bajnoka

0
125

Augusztus 27-én, szombaton rendezték Zalaegerszegen (Magyarország) a MA-HAL 46. Országos Halfőző Versenyt, melyen Munk Erik a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete tagjaként a szervezet „zászlaja alatt” főzött. Csapatával több díjat sikerült elnyernie, melyek közül a legnagyobb elismerés számára az első helyezés a dunai jellegű halászlé kategóriában, ezzel a Kárpát-medence halfőzőbajnoka cím után Munk Erik magyar országos bajnokká is vált.

Drávaszögi gasztronómiánk talán legjellemzőbb étele a halpaprikás. Ezzel a fogással ünnepeljük a húsvétot, a karácsonyt, de a hétköznapokban is gyakran kerül asztalunkra a bogrács.

Halat főzni szinte minden háznál tudnak, az viszont már magasabb szintű tudást igényel, hogy a szakács rendre dobogós helyen szerepeljen a versenyeken.

Eriknek sikerült csúcsra pörgetnie halfőzőtudományát, ezt bizonyítják a díjak is, melyek között eddig a Kárpát-medence halfőzőbajnoka cím volt a legmagasabb kitüntetés, akkor hét ország legjobb halfőzőmesterének választották.

Mostantól Magyarországon is Munk Erik az első

Múlt szombaton rendezték meg a magyarországi Zalaegerszegen a MA-HAL 46. Országos Halfőző Versenyt a magyar Agrárminisztérium támogatásával. A megmérettetésen Munk Eriknek ismét sikerült megdöntenie saját rekordjait. A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete tagjaként a szervezet „zászlaja alatt” főzött, csapatával több díjat is sikerült bezsebelnie.

– A legbüszkébb arra vagyok, hogy a dunai jellegű halászlé kategóriában én lettem az első, vagyis a magyar országos bajnokság legjobb halfőzője – mondta Munk, hozzátéve, övéké lett az említett kategória „bronzérme” is, csíptetős pontyukkal az „egyéb halétel” kategóriában nyertek arany fokozatot, és szintén nagy elismerés volt számukra, hogy a Forschner Rudolf gasztronómus által alapított Ízek díja – Örökös Vándordíjat is ők nyerték el.

Halfőzőbajnokunktól azt is megtudtuk, a győzelemmel ismét egy álma vált valóra, ami nem sikerülhetett volna a rengeteg befektetett munka nélkül, hiszen a halfőzést is gyakorolni kell, mindig lehet javítani, fejleszteni az ízvilágon.

– Továbbá nem sikerülhetett volna, ha nem áll mögöttem állandóan egy ütős és segítőkész csapat, hiszen a főzőversenyen való részvétel csapatmunka – mondta Munk Erik.

Minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő – tartja a mondás, Erik külön kiemelte feleségét, Molnár Munk Mónikát, aki folyamatosan támogatja őt tevékenységében.

Következő célja pedig az, hogy Horvátországban is elnyerje az országos első helyezettnek járó díjat, erre most szombaton Pélmonostoron kerülhet sor.