Munk Erik és a Laskói Ifjúsági Egyesület újabb díjakkal tért haza Bajáról

0
129

Hétvégén rendezték meg a Baja Halászléfőző Bajnoka címért meghirdetett versenyt, amelyen részt vett a Munk Erik vezette Laskói Ifjúsági Egyesület csapata is. A dobogó második fokán végeztek.

A magyarországi Baján rendezett halászléfőző bajnokság negyedszázados múltra tekint vissza. A Jánoska-eresztéshez kapcsolódó megmérettetést 1997-ben hirdették meg, és azóta minden évben ennek a jeles eseménynek a jegyében állnak bogrács mellé a bajnokjelöltek. A verseny jelentős vonzerővel rendelkezik, az ország számos részéből érkeznek főzni szerető emberek, és több korábbi győztes is indul, így itt megszerezni az első három hely valamelyikét nagy sikernek és dicsőségnek számít. A megmérettetésnek visszatérő résztvevője a Laskói Ifjúsági Egyesület Munk Erikkel az élen, akik tavaly a dobogó harmadik fokára állhattak.

Munk Erik, aki a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesületének is tagja, lapunknak nyilatkozva elmondta, az idei versenyről még szebb eredményekkel térhettek haza, az ő bográcsa lett a 2. legjobb, míg az ifjúsági egyesület paprikása szakmai különdíjban részesült.

Halfőző bajnokunk és csapata egyébként a legszebb eredményt 2019-ben produkálta Baján, amikor az első és második helyezést is elnyerték.