MOST JÖN AZ IGAZI FELADAT – MÁJUS 16-ÁN VÁLASSZUK MEG A LEGJOBB ELÖLJÁRÓKAT MINDEN JÁRÁSBAN!

VÉGRE MINDENKI MEGÉRTETTE: EGYSÉGBEN AZ ERŐ! Egy jelölt van minden magyar elöljáró-helyettesi tisztségre!

0
283

GRATULÁLUNK Sipos Sándornak, Varga Gábornak, Kelemen Dezsőnek és Cserepes Zoltánnak – a követező négy évben ők lesznek a Darázsi, a Bellyei, az Ernestinovói és a Tordincei járás magyar elöljáró-helyettesei.

A tavalyi parlamenti választás után a horvátországi magyarság újra bebizonyította, hogy képes saját ügyeit „házon belül” megbeszélni – ennek a pozitív következménye, hogy ezen a választáson sem kell egymással versenyezniük, hanem a valódi problémákkal tudnak most is foglalkozni, többek között azzal, hogy kik lesznek azok a személyek, akik a magyarságunk szempontjából legfontosabb járásokat fogják vezetni.

Országosan négy magyar elöljárójelölt: Munk Erik, Horvát Krisztián, Silović Mihaela és Pali Fredi

Országosan nézve – abban bízva, hogy valamelyik magyar nemzetiségű elöljárójelölt nem kerülte el a figyelmünket – négy magyar indul az adott közigazgatási egység elöljárói tisztségéért. A Belovár-Bilogora megyei Nagypiszanicai járás eddigi elöljárója, Pali Fredi újra „ringbe száll” három pártjelölttel szemben, a kelet-szlavóniai Tordincei járásban pedig a három induló egyike Silović Mihaela független elöljárójelölt.

- Reklám -

Amint arról már írtunk, a drávaszögi járásokban további két magyar elöljárójelölt vállalta a megmérettetést az önkormányzat vezetői tisztségéért: Munk Erik a Bellyei járásban, akinek az ellenfele Željko Cickaj független jelölt, valamint Horvát Krisztián a Hercegszőlősi járásban, akinek két ellenfele lesz: Nikola Balaš független és Vedran Kramarić HDZ-jelölt.

Listás jelöltek – soha ennyi magyar bejutó helyen!

Ami a megyei, városi és járási tanácsokat illeti, több mint 50 magyar jelöltről tudunk a legkülönbözőbb párt- és független listákon. A jó hír az, hogy szemben a négy évvel ezelőtti választási listákkal, a magyar nemzetiségű jelöltek jó, sőt előkelő helyeken vannak a jelölőlistákon, ami azzal magyarázható, hogy a magyar nemzetiségű választópolgárok szavazatai a pártok számára bizony rendkívül értékesek. Ahhoz, hogy megállapítsuk, hogy a magyar nemzeti közösség önbizalma az utóbbi években visszatért, nem kell politikai elemzőnek lennünk, és szerény véleményünk szerint jóval több járási és városi magyar nemzetiségű képviselőnk lesz, mint a 2017-es választások után.

Szavazásra fel!

Szerkesztőségünk minden magyar jelöltnek sok sikert kíván, és arra kérjük a magyar szavazókat, hogy május 16-án senki se maradjon otthon. Minden voks nagymértékben befolyásolhatja az eredményt, ezért a döntést ne bízza másokra. Minden szavazat számít!