Mnoštvo djece na nogometnom kampu u Vardarcu

Ovog vikenda održan je dvodnevni dječji nogometni kamp zahvaljujući suradnji NK Osijek i NK Vardarac. Osam profesionalnih trenera bavilo se ukupno s osamdeset djece na nogometnom igralištu u Vardarcu.

NK Vardarac ne okuplja samo odrasle nogometaše i svojim uspjesima nije poznat samo u krugovima odraslih osoba. Mlade odgajaju na način da i oni zavole sport i s tim ciljem su 2020. godine pokrenuli besplatan nogometni tečaj za djecu starosti 5-10 godina, od kojih bi voljeli imati i nasljednike u odrasloj nogometnoj ekipi.

Nogometni klub iz Vardarca tek što je, prošloga tjedna, proslavio naslov prvaka u županijskoj prvoj ligi, već su se pripremali za program preko vikenda: u suradnji s NK Osijekom su organizirali nogometni kamp za djecu 6-10 godina starosti. Mjesto događanja je bilo igralište u Vardarcu. U kampu su sudjelovali mladi nogometaši iz okolice, sudionici nogometne škole u Vardarcu, odnosno mladi nogometaši nogometnog kluba iz Bizovca. Na nogometnom igralištu u Vardarcu, ukupno je treniralo i vježbalo osamdeset djece, vodili su ih profesionalni treneri, na kamp u Vardarcu NK Osijek poslao je osam vlastitih profesionalnih trenera.

-Po mome saznanju, za takvo nešto još nije bilo prilike, da se u Baranji održi nogometni kamp sudjelovanjem profesionalnih trenera NK Osijeka. Dakle, možemo reći da su naša djeca u najboljim rukama, u ta dva dana mogli su jako puno napredovati – izjavio je za naš list Dario Kiš, jedan od čelnika NK Vardarac.

Za mlade nade nogometa, na kraju kampa, sudjelovanje su zahvalili plaketom i medaljom. Paralelno s treninzima, život se odvijao i uz rub igrališta, na programu su sudjelovali i roditelji, stvarala su se poznanstva s gostima iz Bizovca.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.