Mladi s tri strane granice

39

Dana 10. siječnja u Szombathelyu (Mađarska), institucija Mathias Corvinus Collegium (MCC) organizirala je diskusiju pod naslovom Gospodarstvo u razvoju i žive tradicije na jugozapadnom rubu mađarskog govornog područja. Na događanju je Mađare iz Hrvatske zastupao Attila Tarnai, savjetnik Gazdinskog kruga DZMH.

Najznačajniji institut za upravljanje talentima Karpatskog bazena, Mathias Corvinus Collegium (MCC) djeluje od 1996. godine i vodi javne, besplatne programe upravljanja talentima u višim razredima osnovne škole pa do odrasle dobi.

MCC djeluje kao i centar za znanje. Daje priliku ambicioznim mladim ljudima koji su spremni djelovati za naciju i svoju užu zajednicu, kako bi pokazali svoje vještine, učili od najboljih domaćih i stranih instruktora, sve to, bez obzira na geografski i materijalni položaj, besplatno, za dobrobit Mađarske i imajući na umu boljitak svih Mađara.

Dana 10. siječnja u Szombathelyu (Mađarska), institucija je organizirala diskusiju pod naslovom Mladi s tri strane granice, gospodarstvo u razvoju i žive tradicije na jugozapadnom rubu mađarskog govornog područja, na kojoj je Mađare iz Hrvatske zastupao Attila Tarnai, savjetnik Gazdinskog kruga DZMH. Attila je, pored toga što je predstavio položaja Mađara u Hrvatskoj, rekao kako po njegovom mišljenju zajednički problem istočne Europe je što proizvodi poljoprivrednika napuštaju zemlju neprerađeni, te nakon toga prerađeno se vraćaju nazad u trgovine po višestrukoj cijeni. Obratio je pažnju i na važnost izgradnje domaće proizvodne industrije.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.