Mještani Kotline u Zalaháshágyu: njegovanje odnosa i upoznavanje matične države

15

Suradnja između DZMH ogranka Kotlina i naselja Zalaháshágy u Mađarskoj se nastavlja.

Prošle godine su članovi DZMH ogranka Kotlina stupili u kontakt s naseljem Zalaháshágy u Mađarskoj, blizu Zalaegerszega, uz slovensku i austrijsku granicu. Od tada su više puta ugostili jedni druge.

Ovoga puta je Kotlina gostovala u Zalaháshágyu. Sanela Proser Horvatin, potpredsjednica udruge, za naš list izjavila je kako je glavni cilj njihovog posjeta njegovanje odnosa, ali je to ujedno i ekskurzija upoznavanja matične države. Ovoga puta dobili su uvid u gospodarstvo naselja, upoznali su nekoliko lokalnih proizvođača, posjetili su jednu poljoprivrednu farmu i lončarsku radionu. Zajedno sa svojim domaćinima prisustvovali su nedjeljnoj misi, a susret je bio prigoda za druženje i jačanje prijateljskih odnosa.

Tijekom vikenda posjetili su znamenitosti županije Zala, među ostalim i grad Keszthely, gdje su obišli poznati dvorac Feštetić, nisu izostavili ni Balaton koji je turistima iz Baranje pokazao svoje jesenske boje.

Od Sanele Proser Horvatin doznali smo i to, kako će sljedeći put oni ugostiti Zalaháshágy u listopadu i gostima pokazati znamenitosti Osijeka i Vukovara.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.