„Mindenünk a huzal”

221

Július 14-én nyílik meg Bellyén a Reti Ograde d. o. o. kereskedés. Fő profilja a (fém)huzal és -kerítés gyártása és forgalmazása, de csavarok széles választékától kezdve a minőségi szerszámokon át a munkaruházatig sok minden megtalálható lesz az üzletben – tudtuk meg Roza Károlytól, az üzlet magyarországi anyavállalata, a Reti Hungary Kft. vezetőjétől.

Várdarócról Bellye felé haladva, az út jobb oldalán már sorakoznak a drótkerítéstekercsek a Reti Ograde üzlet udvarában, amely július 14-én nyitja meg kapuit a vásárlók előtt. És nem csak azoknak lesz érdemes betérniük ide, akiknek huzaltermékekre van szükségük. Kínálatukban kiváló minőségű kerítésrendszerek, alumínium létrák és állványok, emeléstechnikai eszközök, láncok és kötelek is megtalálhatók. Csavarokra a lehető legkülönbözőbb munkákban szükség van – mondja Roza Károly –, éppen ezért törekedtek arra, hogy ezekből is minél nagyobb választékkal rendelkezzenek.

Jó helyen jár itt, aki a munkaruházat terén ad a minőségre, de a szerszámok széleskörű választéka – márkacsaládok szerint csoportosítva – is megtalálható az üzletben.

Az árukészletről bővebb információt szerezhetünk a Reti Ograde Facebook-oldalán, de webshop üzemeltetése is terveik között szerepel, hogy minél szélesebb vásárlói körrel kerülhessenek kapcsolatba.

Roza Károly

Minőségi termékek széles választéka, versenyképes árak

A magyarországi anyavállalat, a Reti Hungary Kft. több mint két évtizedes múlttal rendelkezik.

– Induláskor huzalipari termékekkel kezdtünk foglalkozni, tehát láncokkal, sodronykötelekkel és más textil emelőkötelekkel, azután jött a (fém)huzal és kerítés árusítása és gyártása. Saját gyártásban készítünk ponthegesztett táblás síkhálót, ponthegesztett drótkerítést, hagyományos drótfonatot, fonatolt (csomózott) vadhálót, tüskés huzalt, fülecseléssel vagy préseléssel előállított sodronyköteleket – sorolja Roza Károly saját gyártású árucikkeiket, amelyek versenyképes áron lesznek kaphatók a bellyei üzletben is.

A Reti Hungarynek Kecskeméten van két telephelye, ahol gyártással és kereskedéssel is foglalkoznak, illetve Kiskőrösön van egy üzlethelyiségük, de további boltok nyitását is tervezik.

-Eszék folyamatosan fejlődő, gyönyörű történelmi város, magával ragadó természeti adottságaival együtt. A helyiek kedvessége és segítőkészsége által sikerült megtalálni az ideális helyszínt céljaink megvalósításához Bellyén, mely mindösszesen 230 kilométerre található a kecskeméti székhelyű anyavállalattól. A település közelsége biztosítja számunkra, hogy napi szinten, helyben tudjuk képviselni az elképzeléseink megvalósítását – nyilatkozta lapunknak Roza Károly. 

Beszélgetésünkkor már a nyitás előtti utolsó mozzanatokon dolgozott a csapat. Az árukínálat összeállítása mögött, csakúgy mint a huzalgyártás mögött, sokéves tapasztalat áll.

– Voltam kb. harminc huzalgyárban tapasztalatgyűjtés céljából, de különböző vásárokon, kiállításokon is szélesítem az ismereteimet, hogy naprakész legyek mind a termékfajták, mind a gyártási módok terén, a folyamatos fejlődés, úgy gondolom, elengedhetetlen ahhoz, hogy versenyképesek maradjunk a szakmában – vallja riportalanyom, hangsúlyozva, hogy nagy lehetőség rejlik a huzalban, amiből például a rugó, a csavar, az injekcióstű, a gémkapocs, a tűzőkapocs készül és még rengeteg minden, amit a mindennapi életben használunk.

– Ezért mondogatjuk gyakran, hogy mindenünk a huzal – mondja tréfásan a vállalkozó.

Tevékenységük első körében a kiskereskedelemre, a bolt megnyitására és működtetésére fókuszálnak, a későbbiekben nagykereskedelemmel is foglalkoznának, illetve lehetőség szerint elindítanák a gyártást.

A drótgyártással együtt újabb munkahelyeket is teremtenének vidékünkön. A munkaerőt képező csapatot eddig hárman alkotják, valamennyien környékbeli lakosok, de az üzlet jelenleg is alkalmazottat keres, az álláshirdetésről lapunkban is informálódhatnak az érdeklődők.