Mi a helyzet a várdaróci közvilágítással?

189
07-kzvilgts-1

Várdaróc – Régóta napirenden szerepel a várdaróci közvilágítás, ezért az illetékeseknél, a várdaróci Helyi Választmánynál és a HEP eszéki részlegének vezetőjénél is érdeklődtünk az üggyel kapcsolatban.

Ha átvágunk a Baranya-háromszögön az Eszéktől Kiskőszegig vezető közúton autózva, magunk is tapasztalhatjuk, hogy egyedül csak Várdarócon nincs korszerű közvilágítás.

– Nagyon sajnálatos, hogy a 21. század elején településünkön 19. századi körülmények uralkodnak, ami a közvilágítást illeti. A várdaróci közvilágítás régóta napirenden szerepel, és a kiépítése kezdeti szakaszához szükséges pénzt is előirányoztuk a költségvetésben. De eddig csak mindenki ígérgetett. Április óta nem vagyok a járási vezetésben, így azóta nincs semmi rálátásom az ügyre. Anyagi támogatást sem kapunk a járástól, és a településünkkel kapcsolatos egyéb dolgokban sem értesítenek bennünket semmiről. A Helyi Választmány legutóbbi ülésén egy olyan határozatot hoztunk, hogy ha a járás részéről nem történik előrelépésé a közvilágítást illetően, megtesszük a megfelelő lépéseket, aláírásokat fogunk gyűjteni a faluban egy petícióhoz – mondta Micheli Zsolt, a várdaróci Helyi Választmány elnöke.

 

Még egy engedély hiányzik

Ezzel kapcsolatban Viktor Klarić, a HEP eszéki részlegének az igazgatója lapunk érdeklődésére elmondta, a közvilágítás korszerűsítéséhez szükséges dokumentáció összeállításával elkészültek, rendezeték a tulajdonviszonyokat, és már csak egy engedély hiányzik, így ha minden jól megy, akár egy hónapon belül, de legkésőbb az év végén elkezdődhetne a munka. A közvilágítás a HEP és a Bellyei járás közösen finanszírozza. Klarić szerint így épülhetett ki a laskói közvilágítás is. Így most már a járáson múlik, hogy mikor lesz Várdarócon közvilágítás. A járásnak kell ugyanis aláírnia a szerződést a HEP-pel, majd pedig befizetni az építés első fázisának a járásra eső részét.